Blogolj!
2020.06.22.
Nem kéne azon meglepődni, hogy mennyire primitív véglények vannak Romániában, akiknek nem kell a szomszédba menni egy kis magyargyűlöletért. Mégis, valahogy nem lehet megszokni (és nem is szabad!), hogy ott mocskolnak, ahol csak tudnak. Most megint az egyik leghangosabb, magyarok ellen csaholó Rareș Bogdan akasztotta ki a gyökérség-mércét.
2020.05.27.
Ahogy közeledünk a Trianoni békediktátum 100. évfordulójához, napról napra egyre több a magyarellenes közbeszéd Romániában. Nem tudni mitől félnek a román politikusok, közszereplől, hétköznapi emberek, de a határon túl rekedt magyarok megalázásának, se szeri se száma szomszédunknál. 
2020.05.25.
Ez akár lehetne egy népmese címe is, de sajnos nem az, pusztán a kínos valóság, ami megint csak azt bizonyítja, hogy eléggé furcsa erők működhetnek Romániában. Mindig van valami esemény, hír, amiből kiderül, hogy nem egészen stimmel odaát valami. Legutóbb maga a miniszterelnök erősítette meg ezt az általános nézetet.
Nem tudom, hogy a szánalmasságtól a fekete humorig terjedő skálán hol helyezkedik el az a szituáció, amikor a magyarsággyűlölő román vádolja a magyarsággyűlölő románt a magyarság szeretetével.
A híresen magyargyűlölő Párbeszédes Szabó Tímea elérte azt, amiről sok nemzetellenes, balliberális politikus csak álmodni mer.
2020.02.13.
Mindenkinek megvan az a mémesített videó, amikor kommandósok ellepnek egy házat, na, most képzeljük el ugyanezt a jelenetet csak éppen a román rend őreivel, amint egy édesanyára és két kisgyermekére rúgják rá az ajtót, ráadásul totál tévedésből.
... hanem a pofátok nagy, nem vagyok kövér, csak a súlyomhoz nem vagyok elég magas. A sort most egy újabb mondással lehet folytatni. Nem a parkolóhely kevés, hanem az autó sok.
Címkék: románia
Mihai Tîrnoveanu,  az úzvölgyi katonatemetőben több román nacionalista megmozdulást is szervező Calea Neamului Egyesület elnöke tavaly szeptember 23-án jelentette be, hogy Vasile Boboc fémdetektoros kincskereső a katonatemető közvetlen közelében egy, az első világháborúban elesett román katona csontjait és fegyverzetét találta meg.
1920-ban fizetett prostituáltakkal igyekeztek biztosra menni a párizsi békekonferencián, száz évvel később egy francia „történész” hölgyet húztak elő a farzsebből, hogy kielégítse buja vágyaikat.
Fekete-Győr András megvillantotta a foga fehérjét. Ismét. A Momentum karmestere Romániában brillírozott a héten és egyértelműen letette a voksát egy korrupciós botrányokban fürdőző politikus mellett.

Ezeket a cikkeket olvastad már?