Blogolj!
2016.12.09.
A héten igazi csúcstalálkozót tartottak. A közösségi média két magyar nagyágyúja, a Trollfoci és Tibi atya rajongói egy helyen töltötték az estét, méghozzá utóbbi legszentebb helyén, a Humbák Művekben. Ott, ahol minden másodpercben szembejön egy falra írt jó tanács, ahol az egy négyzetméterre eső életbölcsességek száma magasan az EU-s átlag felett van.
2016.12.07.
Súlyosan és szó szerint. Jean-Claude Juncker most egy kézzelfogható csomagot kap Magyarországról, amelyet egymaga meg sem tud emelni az Európa Bizottság, pezsgőtől homályos tekintetű nagyvezére. Több mint 2500 polgármester írta alá ugyanis egy dokumentumot a kötelező betelepítési kvóta ellen. Mert van olyan, akinek mindet többször kell mondani, hogy végre egyszer megértse.
2016.12.05.
Nemhogy közelebb lépnének egymáshoz a felek, úgy tűnik, egyre inkább távoldnak. Ma hajnalban Hosszú Katinka átvehette az év legjobb női úszójának járó díjat a nemzetközi szövetség gáláján, emellett a FINA az edzőjét Shane Tusupot is jutalmazta a sportoló 2016-os teljesítménye miatt. Ez utóbbi kimaradt a szövetség hétfő hajnali közleményéből.
2016.12.04.
Hogy ne csak a bevándorlókról és a december 4-i népszavazásról szóljanak az olaszok mindennapjai, azért itt is van bulvár téma rendesen. Figyelemelterelés gyanánt mindenki tudhatja a szépséges televíziós műsorvezető asszonyok legújabb szerelmi hódításait, vagy csalódásait, a sorozat, vagy a valóságshow szereplők legbelsőbb magánügyeit.
2016.12.04.
Azt mondja az Európai Szocialisták Pártjának (PES) háromnapos prágai találkozója végén elfogadott határozat, hogy fenyegetést jelentenek az Európai Unióra a populisták és a neoliberálisok, Európa egyes országaiban a szélsőjobb már valóság.
Forr és mocskolódik a víz az uszodában. Gyárfás Tamásról kiderült, hogy még egyáltalán nem mondott le, csak beszélt arról, hogy lemond, de ez önmagában igen kevés. Közben a Kanadában tartózkodó válogatott edzői megbeszélésén Hargitay András beszólt Hosszú Katinkának, Sós Csaba szakmai alelnök pedig úgy tűnik bagatelizálja Hosszú eredményeit. Közben Széles Sándor edző arról írt, hogy Gyárfásnak eszében sincs lemondani.
2016.12.03.
Traian Basescu szerint Románia határa a Tiszánál van, de erre igazából nem szeretné emlékeztetni a magyar politikusokat. Ki akarja tiltani a magyar nagykövetet Bukarestből, a románt haza akarja hívni. Elmebeteg! Idióta! Barom! Európai politikusnak tartja magát, de úgy tűnik, hogy a Romániában zajló választási kampány elvette azt a kevés eszét is.
2016.12.02.
December 1. – román nemzeti ünnep. 1918-ban ezen a napon döntött a románok gyulafehérvári nemzetgyűlése arról, hogy Erdély a Körösök vidéke, Bánát és Máramaros – összesen 26 történelmi vármegye – csatlakozzon a Román Királysághoz. Egyoldalú határozat volt ez, mely az erdélyi magyarságot teljesen megfosztotta az önrendelkezés jogát. Ezt ünneplik a mai napig.
Kecskés István
2016.11.30.
Már azt hihette az ember, hogy Gyárfás Tamás mindent megúszhat. Végül persze nem, s az elnök ma bejelentette lemondását – teszem hozzá, akkor amikor az ellene összefogott úszók éppen elindultak Kanadába, vagyis hosszú időn át nem tudnak reagálni Gyárfás szavaira. Megtette, amit megkövetelt a haza, s most jön az úszósport legfontosabb időszaka, nagyon nagy a tét.
Kecskés István
2016.11.29.
Az, hogy az úszók edzésein elcsattant néhány pofon nem titok. Már csak azért sem, mert az egyik ismert magyar szakember is nyilatkozott erről korábban. Az, hogy mindez tilos az egyértelmű, de még az úszószövetség etikai kódexe is tiltja – 2016 szeptember 30. után. Azóta érvényesek az etikai szabályzat új kiadása és hangsúlyozzák, hogy csak ezt követő bűnökre vonatkozik. Közben meg találtak egy új Fekete Pétert a szövetségben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?