Blogolj!

Hunvald szelleme kísért Erzsébetvárosban, avagy a közpénz ellopásának evolúciója

Charlotte

Az elmúlt hetek erzsébetvárosi történései ismét rávilágítottak arra, hogy a magyar politikának vannak törvényszerűségei. Ha egy balliberális a hatalom közelébe verekszi magát, előbb-utóbb lopni fog. A vér nem válik vízzé. Az alma nem esik messze a fájától. Fejétől bűzlik a hal. Ez a gyurcsányi-hunvaldi örökség, a magyar politika első számú törvénye. Mindegy, hogy utódpárt, vagy az utódpárt utódpártja. Ezek lopni fognak.

Ami változik, az a módszertan. Haladnak a korral. Ha úgy tetszik finomítják a lopási technikát. Most nem értékbecslők megkenésével játszottak át milliárdos önkormányzati ingatlanokat bagóért, most nem Nokiás dobozokban vándorolt a közpénz egyik luxuszakóból a másikba, ezúttal haladtak a korral. A rafinált DK-s képviselő, Borka-Szász Tamás az erzsébetvárosi önkormányzat áramhálózatára kapcsolt óriási teljesítményű gépszörnyeket, ezek torkán pedig 0-24-ben ömlöttek le a közpénzből finanszírozott gigawattok. A szorgalmas géphálózat pedig folyamatosan "bányászta" ki a BitCoinokat, aminek darabját 4 millió forintért lehet túladni.

Belegondolni is rossz, hogy a közpénzen üzemeltetett gépekkel hány milliós, esetleg százmilliós vagyont kaszált a DK. És hány millióval károsították meg az adófizetőket. Megint.

Mester és tanítványa

Mert hiába mondják, senki ne higgye el, hogy ez magánakció volt. Ezt tudta a DK, tudta Gyurcsány, tudta Oláh Lajos. És tudta a gereblyefogsorú Niedermüller is, akinek egyébként a fizimiskájánál csak a hanglejtése elborzasztóbb. Valószínűleg ezért sem nyilatkozott az ügyben, csak egy nevetségesen hiteltelen Facebook posztban próbált hüledezni és eljátszani, hogy ő aztán azt sem tudja mi az a számítógép. Felettébb életszerű, hogy nem tűnt fel neki párttársa két szobával arrébb lévő irodájában a hangosan dübörgő (szintén hangos hűtést igénylő) , óriási helyigényű géppark.

Persze, hogy tudott róla. Ahogy nyilván a mesés jövedelemről is tudott, amit így a pártkasszába lehet apportálni.

És, hogy honnan jön ez a homályos kriptovaluta? Ez bizony a dark webről. Az internet alvilágából. Prostitúció, kábítószer, fegyverek. Minden olyan portéka itt a dark weben, kriptovaluta pénznemen cserél gazdát, aminek fontos az eredetét és a puszta létét eltitkolni. Ugye mennyire passzol ez a DK-hoz? Hát igen, a vér nem válik vízzé. A politika törvényszerűségeit nem lehet elkerülni.

Hunvald szelleme ismét kísért a szocialista szellemvasúton, de könyörgöm, 2022-ben eszünkbe ne jusson még egyszer jegyet váltani erre a sz*rra.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/101830/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?