Blogolj!

Hazugságok hálója és kussolás


Donáth Anna újabb kiszivárgott hazugságai mögött sokkal több van, mint amit az ember elsőre hall. Túl a meghökkenésen és felháborodáson – ha egyáltalán meg lehet azon lepődni azon, hogy az ellenzék megint Magyarország ellen áskálódik -, Donáth szavaiból kiderül, hogy akarva-akaratlanul is bevallotta: a kormánynak újból igaza volt.

Akárhogy csűrik-csavarják, az ellenzék a világjárvány idején sem tud megálljt parancsolni azon a hobbijának, hogy folyamatosan ne igyekezzen keresztbe tenni a kormánynak, ezzel pedig a magyar embereknek. De elég csak egy momentumos „őszödi beszéd”, és máris tisztábban láthatjuk, hogy miként is működik itthon az ellenzék. Szerencsére nem sok sikerrel.

Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán fejtette ki a Momentum aljas uszításának és hazugságainak részleteit:

A Hírtv által közzétett beszélgetésen a momentumos politikus arról értekezik, hogy annak ellenére híresztelte a Momentum itthon és világszerte, hogy a koronavírus-törvénnyel az Orbán-kormány diktatúrát épít, hogy pontosan tisztában voltak azzal, hogy a magyar Kormány csak azt tette, amit egy demokratikusan megválasztott kormánynak a magyar emberek egészsége és munkahelye védelme érdekében tennie kellett.

"Donáth Anna a párttársaival folytatott beszélgetésen akaratlanul bevallotta, hogy hazugság volt diktatúra-törvényről beszélni és, hogy ebben a hazugságban a többi ellenzéki párt mellett a Momentum is részt vett".

Visszanyalt a fagyi, gyorsan kellett cselekedni:

Donáth Anna egyértelműen beismerte, hogy a Momentum tevékeny részt vállalt a Magyarország és a Magyar Kormány elleni, álhírekre alapított nemzetközi lejárató kampányban, valamint bevallotta, hogy mivel a Momentum menet közben szembesült azzal, hogy a koronavírus-törvény kapcsán indított hazai- és nemzetközi lejárató kampány visszafelé sült el, ezért egy új narratívát dolgoztak ki, ami alapján nyártól ismét összehangolt támadássorozatot tudtak indítani, most éppen a jogállamiság magyarországi leépítését vizionálva.

Tagadhatatlan tehát, hogy a lebukás megvolt, viszont a következmény (egyelőre) elmaradt, amit persze Varga Judit is szóvá tett:

Elfogadhatatlan, hogy a látványos lebukás ellenére eddig még sem a Momentum sem a többi ellenzéki párt nem kért bocsánatot a magyar emberektől. Fenntartom, hogy ha a Momentum EP képviselője valóban komolyan veszi a jogállamiságot és a demokráciát, akkor a beismeréssel felérő mondatainak nyilvánosságra kerülése után nem tehet mást, mint, hogy távozik a közéletből.

Túlságosan nagy a csönd. Valószínűleg épp próbálják kibogozni a hazugságok hálóját, amibe nagyon belegabalyodtak és meg a matek, hogy a mostani helyzetre milyen újabb kamut lehetne kreálni. Nekik az megy.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/101259/pics/lead_800x600.jpg
Donáth Anna,ellenzék,Momentum,Varga Judit
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?