Blogolj!

Horni pónin lovagol a semmiből sem okuló ellenzék

Dorogi László

Bezzeg a régi jó dolgokból már nem maradt semmi. Vagyis, várjunk csak! Hogyne maradt volna! A baloldal még mindig azt a magyarellenes internacionalista nótát fújja, amit a "külföld" fütyül.

Fotó: Origo

Van egy furcsa beidegződése ezeknek a posztkomcsi politikai pártoknak, amit a rendszerváltozás sem tudott kitörölni a prominenseik fejéből. Ezeknek a furcsa szerzeteknek mondhat bárki bármit, ha valamit a határon túli nagykutyák ugatnak, akkor az bizony ezer százalékig igaz, megsemmisíthetetlen és az úgy van, punktum.

Előkerült az internet mélyéről egy 1998-as vita, amelyen Orbán Viktor, jelenlegi miniszterelnök, akkori miniszterelnök-jelölt vitát folytatott az akkor kormányon lévő Horn Gyulával. És tényleg. Olyan szürreális megnézni most, 22 évvel később is ezt az eléggé egyoldaló "vitát", mert tényleg az az ember érzése, hogy itt aztán semmi nem változik szoci oldalon.

Horn a következőket mondta:

"És még valamit hadd jegyezzek meg: a külföld mindig megmondja, ha valamit rosszul csinálunk, és azért jelentek meg nagyon kemény elmarasztaló vélemények. És a külföldi szakemberek, politikusok részéről viszont most elismerik azt a teljesítményt, amit ez az ország felmutat és feltehetően ennek valami köze van a kormány teljesítményéhez is"

- dicsérte a szegfüves országvezetést az ex-miniszterelnök. Orbán Viktor replikája is megér egy misét:

"A külföld véleménye Magyarország számára fontos, de van, ami még fontosabb: a magyar állampolgárok véleménye. Nem szívesen élek egy olyan országba, ahol ami történik, az csak a külföldieknek tetszik, azok pedig, akik itthon élnek, magyarok és akikkel közös a sorsunk, elégedetlenek vele. Szeretném, ha fordítva lenne"

- vélekedett a fiatal vezető.

Nos, világosabb a napnál, hogy a balosok az elmúlt két évtizedben nem voltak képesek fejlődésen keresztülmenni.

Ugyanazok a kisebbségi komplexusokkal küzdő, megfelelési kényszer alatt megroppanó, politikai identitással kevéssé rendelkező kamugépek, mint amilyenek mindig is voltak.

A magyar baloldal csak akkor érzi magát legitimnek, ha a bábmesterek dróton rángatják őket. Ez most éppen Soros, Brüsszel és a kamuszenzitív liberalizmus eszméje. De lehetne az egy sötét varázsló is, ha benne látnák meg a Kánaán ígéretének beteljesítésének képességét.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/101212/pics/lead_800x600.jpg
baloldal,Brüsszel,ellenzék,MSZP,Orbán Viktor
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?