Blogolj!

A régi lemez: hazug Soros-jelentéssel sorozza Brüsszel Magyarországot

Pintér M. Lajos

Minő meglepetés: az Európai Bizottság hazánkat rugdosó „jogállamisági” jelentését tizenegy olyan „civil” szervezet tákolta össze, melyeket a milliárdos spekuláns, Soros György is támogat. Donáth Anna repes az örömtől, Varga Judit kijózanítja a liberányák huhogókat.

Illusztráció: pixabay.com

Nincs új a nap alatt: megint Magyarországra támadt a Soros-hálózat és a brüsszeli ballib brancs. A szerdán közzétett, „jogállamisági” jelentésnek csúfolt kamugyűjteményben a régi nótát dalolják (f)el a diplomás kommunista elvtársak: aggasztónak tartják a magyar igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatos átalakításokat, háborognak rajta, hogy a korrupciós ügyekben elmarad a magas beosztású hivatalnokok felelősségre vonása, de azok a panelek sem hiányozhatnak, hogy a gaZOrbán-kormány lépései fenyegetik a sajtószabadságot és a civileket.

Hogy honnan fúj a szél (amellett, hogy – na persze – bolond lyukból), az onnan is látszik, hogy a Momentum dúvad tekintetű brüsszelitája, Donáth Anna azonnal győzelmi jelentést is adott le a közösségi médiában; leplezetlenül örömködik afölött, hogy most aztán jól megkapta a Fidesz és a miniszterelnök!

„Az Európai Bizottság szerint sem jogállam Orbán igazságtalan és embertelen rendszere. Ügyészség, média, civilek, igazságszolgáltatás: ezt a négy szót kell végre meghallania a Fidesznek, amikor azt kérdi, mi a baj a jogállammal Magyarországon. Az Európai Bizottság első jogállamisági jelentését évente fogják követni az újabb vizsgálatok. Az első részletes beszámoló alapján egyértelmű, hogy az Orbán-kormány jogállamot roncsoló tevékenysége már az uniós intézmények számára is elfogadhatatlan szintet ért el”

– böfögi-röfögi a legrománbarátabb honi gittegylet, azaz a ballib lilák örökké feszkós női ütőembere.

A harag persze rossz tanácsadó, s a korai (kár)öröm árt a szépségnek – ezt illene figyelembe vennie, különösképpen, hogy a kormány nevében Varga Judit igazságügyi miniszter hamar kibogozta a szálakat. A tárcavezető – aki a minap egy nyílt vitában is padlóra küldte Donáth Annát – tökéletesen foglalta össze ugyancsak a Facebookon, hogy ezer sebből vérzik az újabb uniós ármánykodás.

„Az Európai Bizottság ma megjelent 2020-as jogállamisági jelentése abszurd és valótlan, így nem szolgálhat alapul semmilyen jogállamisági vitához az Európai Unióban. A jelentés koncepciója és módszertana elhibázott, forrásai kiegyensúlyozatlanok, tartalma megalapozatlan. A jelentés hatálya önkényes, és egyetlen olyan objektív referenciaértéket sem határoz meg, amely minden tagállamra nézve egyformán alkalmazható lenne.

A jelentés forrásainak kiválasztása elfogult és nem átlátható. Elfogadhatatlan, hogy a jelentést valójában olyan szervezetek írták, amelyek a Magyarország ellen összehangolt politikai kampányt folytató, központilag finanszírozott nemzetközi hálózat részei. A jelentés magyar fejezete 12 civil szervezetre hivatkozik. Ezek közül 11 civil szervezet kapott az elmúlt években pénzügyi támogatást a Soros Györgyhöz kötődő Nyílt Társadalom Alapítványoktól”

– bújtatta ki azt a bizonyos szöget a zsákból Varga Judit, külön kiemelve: a magyarországi helyzetre vonatkozó összes megbízható információ objektív és pártatlan elemzése csak arra a következtetésre vezethet, hogy

Magyarországon az Európai Unió alapvető értékeit tiszteletben tartják, és a jogállamiság elve érvényesül.

Ennyit akkor Brüsszelről, a jogállamiságról no meg a fjordokról. A kutyák ugathatnak, a karaván azért halad.

Hisz tudjátok: ami nem öl meg, az megerősít!

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/100802/pics/lead_800x600.jpg
Brüsszel,Donáth Anna,Európa,Európai Bizottság,Európai Unió,jogállamiság,Varga Judit
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?