Blogolj!

Jóízűt magyarozott a Spiegel hasábjain a liberális EB-alelnök

Dorogi László

Vera Jourová kinyitotta a lepénylesőjét és milyen rosszul tette. Vérlázító eszközökkel korbácsolta az indulatokat a magyarok ellen a Der Spiegelnek adott interjújában, amiből azért kiderült: neki sem az fáj, hogy Orbán Viktornak kétharmada van, hanem az, hogy például neki nincs.

Nincs új a nap alatt: újra dübörög a liberális magyarozás. A felvilágosult Nyugat prominensei nem tudják elengedni a szabad magyar sajtó/nem szabad magyar sajtó látens problémáját, most éppen Vera Jourová, az Európai Bizottság cseh nagy okosa mondott tollba zöldségeket a Der Spiegelnek. Vera asszony azt találta fecsegni, hogy asszongya:

"A magyar médiában alig jelenik meg a kormánnyal kapcsolatos kritika, így a magyarok nagy része nem tud saját véleményt alkotni"

- ütött a hasikájára a magát önkényesen magyarság kutatónak, hova tovább, magyarság szakértőnek kinevező alelnök. No, de amikor feltette neki a tollforgató az ötvenmillió forintos kérdést, hogy de akkor mégis miért nem nyúl bele az Európai Unió a magyar médiagépezetbe és buherálja meg, kibújt a szög a zsákból.

"Riasztó a magyar médiakép állapota, azonban az unió versenyjogi szabályaival egyelőre nem tudunk fellépni ez ellen a kartell ellen"

- püffentek a keserű jourovai szavak a dojcse cájtung hasábjain. Ezekből egészen világosan kiderül, Vera asszonynak is az fáj, ami kajabáló elvtársainak:

nekik nem sikerült saját házuk táján a saját polgáraik körében azt a bizalmat kivívniuk, amit Orbán Viktornak és a magyar kormánypártoknak igen.

Jourová asszony viszont ennél tovább is nyújtotta a rohadt rétestésztát és galád rémképet festett fel hamis vásznára:

"Orbán Viktor beteg demokráciát épít, a magyar emberek egy nap arra jönnek rá, hogy legutóbbi választásuk volt az utolsó szabad választásuk"

- hantázta hűvösen a brüsszeli ideológia-hajót kormányozgató kapitányasszony.

A replika élesebben csattant az orcáján, mint azt gondolta volna, Varga Judit igazságügyi miniszter ugyanis kijelentette Facebook-oldalán: Jourová nyilatkozata szembe megy az európai értékekkel és a lojális együttműködés követelményeivel. Éppen ezért az alelnök asszonynak mihamarabb be kellene nyújtania lemondását, már csak azért is, mert az Európai Bizottság a szerződések őre, és súlyos kijelentései nem egyeztethetők össze alelnöki pozíciójával.

Mit is tehetnénk hozzá? Tényleg elég volt már ebből az aljas lejáratókampányból, nem kérünk belőle többet, köszönjük szépen!

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/100716/pics/lead_800x600.jpg
eu,Európai Bizottság,Orbán Viktor,sajtó,sajtószabadság,Varga Judit
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?