Blogolj!

A baloldal újabb húzása: Szent István parkkal, de szobor nélkül


A főváros egyik közkedvelt parkja – ami történetesen a Szent István nevet viseli – egy Szent István szobrot kap(na). Legalábbis ez lenne a logikus, arról nem is beszélve, hogy mégiscsak az államalapítóról van szó. A baloldalnak viszont ez valamiért nem tetszik. Meglepő? Aligha.

Pedig az eredeti tervek szerint igenis lett volna szobor a már említett helyen. Karácsony Gergely még így is fogalmazott még legutóbb: "a vita nem arról szól, hogy lesz-e Szent István-szobor a Szent István parkban, hanem arról, hogy hogyan tudjuk összeegyeztetni az emlékezetpolitikai és a parkhasználók által megfogalmazott szempontokat."

Érdekes módon ez azóta valahogy megváltozott. Mindenféle vita nélkül…

Ennek a sunyi lépésnek az eredménye pedig az, hogy Szent István szobrát a kiemelt helyen lévő park helyett a XIX. kerületi Templom térre „rejtené” el az ellenzék, bizonyos helyi civil szervezetek problémázása miatt. (És itt jegyeznénk meg halkan, hogy az eredeti tervek szerint már rég kész lenne a szobor, csak hát jött ugye KariGeri…)

Arról ugyanis kétségünk sincs, hogy a javaslatot a baloldali többségű fővárosi közgyűlés elfogadja. Ez az ügy is jól jellemzi Karácsony Gergely őszinteségét, szavahihetőségét és demokráciafelfogását

- írja a Fidesz erről szóló közleményében, hozzátéve, hogy "Budapest mindenkié - kivéve Szent Istvánt - úgy tűnik ez Karácsony Gergely új jelmondata!" Tűpontos. És egyben szomorú.

(borító: Mónus Márton/MTI)

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/100717/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,Karácsony Gergely,Szent István,szobor
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?