Blogolj!

Kiskapuk nagymestere - MZP magasról tesz a szabályokra


Itt állunk a koronavírus-járvány második hullámának elején. Sajnos újra be kell vezetni néhány szigorítást, elvégre emberi életek forognak kockán. A hozott intézkedések persze járnak némi kellemetlenséggel, de józan ésszel bárki felfoghatja, hogy mindez saját érdekünkben történik. Kivéve a gyevi bírót! Pontosabban a hódmezővásárhelyi polgármestert! 

„A most egybekelő fiatal párokat nagyon kedvezőtlenül érintette a kormány azon rendelkezése, miszerint este 11 után tilos vendéglátóhelyet nyitva tartani, és ez alól a lakodalom sem kivétel”

– írja a Facebookon Márki-Zay Péter.

Elhiszem én, hogy nem örülnek neki, de mint felvázoltam, egy világjárvány bizony hoz magával apróbb kellemetlenségeket. Ilyen a korai záróra is. Ráadásul ne felejtsük, hogy tavasszal és nyáron  szinte egyáltalán nem lehetett esküvőket tartani, tehát a mostani helyzet kedvezőbb.

A hódmezővásárhelyi forradalmár viszont talált megoldást a szerinte értelmetlen rendelkezés megkerülésére. A hangsúly a „szerinte” szócskán van.

„Minthogy Hódmezővásárhely városának számos komoly rendezvény megtartására is alkalmas helyisége van, melyek nem minősülnek vendéglátóhelynek (sportcsarnokok, uszoda átriuma, olvasókörök), szívesen kiadjuk ezeket a vásárhelyi fiataloknak lakodalom céljára”

- közölte a polgármester.

Talán csak nem a bevételre hajt a polgármester? Ennyire meg lenne szorulva a város? Egyúttal kifejti, hogy bízik a rendelkezés mielőbbi módosításában, mivel – mint írja –a vírus 11 óra előtt is pont olyan veszélyes, mint utána, az esküvőket pedig sokan éppen a tavaszi első hullám miatt halasztották el őszre.

Valóban ugyanolyan veszélyes, ámde ne hagyjuk ki a számításból, hogy 23 óra magasságában szokott elszabadulni a pokol az esküvőkön, mikor a bőséges vacsorát követően az alkohol veszi át az uralmat. Abban az állapotban pedig nem igazán ügyelnénk a szabályokra.

Mindenesetre bízom benne, hogy a házasodni készülő párok némileg több gógyival vannak megáldva, mint a városvezető. Elvégre saját szüleik, nagyszüleik, rokonaik életét teszik kockára, ha élnek MZP kiskapujával. Hiszen akár egyetlen fertőzött az egész násznépet megbetegítheti egy hajnalig tartó daj-dajozás során.

Talán megéri várni az esküvővel. Esetleg most kis polgári szertartás a tanúkkal, aztán ha vége a járványnak, jöhet a lakodalom. Amúgy is örök hűséget fogadnak. Maximum később ünnepelhetik az ezüst-, vagy aranylakodalmat.

MZP meg jobban tenné, ha nem az ellenállót, hanem a polgármestert játszaná. Arra nagyobb szükség lenne. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/100545/pics/lead_800x600.jpg
Hódmezővásárhely,koronavírus,Márki-Zay Péter
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Ottó 2020-09-24 13:58:16
Te buzi képű dementált szaros szorosz kiskatonája. Nem bírsz megmaradni már a valagadon, milyen egészségügyis feleséged van, igaz az otthon szülés nem igen sikerülget neki, mert ha a vírus ismeretében nem jártas és nemvilágosított fel tégedet, annak veszélyeire, akkor ti egy sehonnai bitang haszna vehetetlen jellemtelen szar emberek vagytok a társadalom számára. A gazdihoz kéne vissza térnetek és nem itt rontani a levegőt Magyarországon!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?