Blogolj!

Kidobná Magyarországot az EU-ból a holland miniszterelnök?


A liberális Mark Rutte, az a bizonyos „holland fickó” se kiköpni, se lenyelni nem bírja a magyarkérdést: megint eszement Orbán-fóbiáról tett tanúbizonyságot.

Fotó: MTI

Orbán Viktor miniszterelnöknek tökéletesen igaza volt: ha zátonyra fut az uniós költségvetés és a koronavírus-mentőcsomag, akkor a „holland fickónál” lehet reklamálni. Mark Rutte liberális kormányfő ismét határtalan magyarfóbiáról és persze elvakult Orbán-ellenességről tett tanúbizonyságot, amennyiben arról értekezett, adott esetben hazánk – és az ugyancsak „renitens” Lengyelország – nélkül is újra lehetne szervezni az Európai Uniót...

A Népszava tudósítása szerint a július közepi EU-csúcstalálkozón elfogadott hétéves (2021-2027) uniós költségvetés, illetve a 750 milliárd eurós helyreállítási alap vitája volt napirenden a holland parlamentben, amikor is Rutte elvtárs kifakadt annak kapcsán, hogy a megállapodásban „felvizezték” a jogállamisági mechanizmusnak címkézett balliberális boszorkányüldözést. Elismerte, nem tudtak minden feltételt elérni, amit szerettek volna (naná, a magyar és a lengyel miniszterelnök lenyomta az ármánykodókat, mint paraszt az ásót!), sőt bizonyos szempontból el is jutottak a tűréshatáruk széléhez (ennyit még arról, ki nyerte a brüsszeli csatát!). Azt mondta,

jelen helyzetben vagy megegyeznek egy kompromisszumban a büdzséről, vagy esetleg létrehoznak egy új Európai Uniót Magyarország és Lengyelország nélkül.

Utóbbit a tudósítás szerint egyfajta „nukleáris opcióként” vetette fel, úgymond: a lehető legvégső esetre.

Nos, ami a nukleáris opciókat illeti, Rutténak tudnia kellene, hogy okos ember a politikai hidegháborúban sem játszik a tűzzel; nem mintha az EU-n kívül ne lenne élet. Ezzel együtt innen üzenjük: mi itthon vagyunk. Legalább ezeregyszáz éve. Európa mi vagyunk!

Egyébként pedig míg a (langyos) víz szalad, a kő marad. A kő marad.

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/99982/pics/lead_800x600.jpg
Brüsszel,eu,Európai Unió,hollandia,jogállamiság,Mark Rutte,Orbán Viktor
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Ottó 2020-09-13 20:28:46
Mi meg kidobnánk a Magyarországra települt holland jellemtelen szarjankókat akiknek a Magyar Állam letelepedési lehetőségeket biztosított (lásd,: holland faluk), akiknek lakói nem képesek a Magyar valóságról hitelen és reálisan beszámolni ország-világ előtt. Sunnyogó Magyarországra települt holland gecik húzzatok haza Hollandiába, oda ahonnan jöttetek, nektek itt nem lehet élet teretek ha ilyen jellemtelenek vagytok. GO HOME NEDERLAND!!!!! Megszűnt a haver felvétel.
Ezek a Magyarországra települt (talán a Magyar állampolgárságot is felvett) holland gecik nem akarják megvédeni új hazájukat, életterüket, akkor vissza oda nekik ahonnan jöttek. Megutáltam a hollandokat.
Ez hülye bigott miniszter nem veszi észre, hogy 1.2 évtized és Hollandiát elnyeli majd a tenger!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?