Blogolj!

Újra dübörög az ellenzéki miniszterelnökjelölti-kaszting


Ha nem lihegne a nyakunkon ez a fránya vírus, akkor egészen biztosan a szereptévesztés lenne 2020 szava. Honi berkekben mindenképpen. A magyar Arany Málna-díj legnagyobb várományosa pedig nem is lehetne más, mint Budapest fura ura, aki nem feltétlenül szavahihetőségéről vált híressé a közéleti porondon.

Fotó: MTI

Ha SZFE-s intézményfoglaló lennék, már skandálnám is teli torokból I. Biciklisávfestő Karácsony Gergelynek a "nagyszínpad, nagyszínpad" rigmust, a Párbeszédből kirobbanthatatlan kamupolitikus ugyanis a legnagyobb pódiumra készülget suttyomban: miniszterelnök szeretne lenni 2022-ben. Aztán gyorsan el is csitulnék, mielőtt meghallja, mert még a végén tényleg komolyan veszi magát, azzal pedig senki nem járna jól - lásd még a "Budapest 2019 októbere óta" című fülnél.

A budapesti autósok mumusa sunyi vigyorral az arcán azzal hencegett az önkormányzati választások előtt, ha valamilyen úton-módon megválasztják a fővárosi polgárok főpolgármesternek, Isten bizony lemond pártja társelnöki tisztségéről. Mert hát mégis hogy nézne az ki, ha egyszerre lenne Budapest és egy statisztikailag "jelentéktelen mínusz kettő" gittegylet első embere. Persze, valahol sejthető volt, hogy nem eszik ezt a kását oly' forrón. Kamugeri azóta is a cserfes pártocska társvezére az örökké ideges Szabó Timivel a jobbján, s nem is hajlandó erről a tisztségéről lemondani, sőt, újra indul a posztért - ki indulhatna el különben a ripityára töredezett ellenzéki egyesülés élén Orbán Viktor ellen?

A kérdés persze költői, hiszen jelentkezők garmadája marakodik az ellenzéki miniszterelnök-jelöltség koncán a balliberális kasztingon és hogy végül melyik kutya lesz a legerősebb, egyelőre maximum megtippelhető, de nem tudható.

Karácsony - ahogy mívesen fogalmazva tálalta ambícióit - mindenképpen "ott akar lenni az asztalnál" az ellenzéki összefogásról szóló tárgyalásokon. Amire egyébként minden jogalapja megvan, lévén az összefogás egyik tetrisz-darabjának a terelgetője. A szimpátia szellőt is bőszen fogja vitorlája, a közvélemény-kutatások ugyanis arról tanúskodnak, hogy a kimutathatatlan támogatottságú pártban nincs más ember fia s lánya, aki országosan is ismert lenne. Ezt pedig már nem én mondom, hanem Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Karácsony mindent akar. Budapest után az ország is kell neki. De mit szólnak majd ehhez a kispajtások? Popcornt elő, remek móka és ballib-hajcihő vár ránk a következő két évben, szavamra mondom!

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/99881/pics/lead_800x600.jpg
Karácsony Gergely,miniszterelnök-jelölt,Párbeszéd,választás 2022
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
kata 2020-09-08 19:19:39
Ez a tirpák köcs.g egy kicsit sokat képzel magáról! Már bebizonyította, hogy mindenre alkalmatlan, és ez akar az ország első embere lenni! Orbán után! Ugyan már! Ez a póz nem áll jól neki, mindegy hányszor nézte meg a Keresztapa 3. részét.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?