Blogolj!

Szereptévesztő színészpalánta "rendszert buktatna a kulisszák mögül" jeligére jelentkezik

Dorogi László

Szereptévesztés, utcabál a neved - akár így is össze lehetne foglalni a Színház- és Filmművészeti Egyetem elé összecsődített hétfő esti dzsemborit, ahol a színművészetis befőtt szerette volna elrakni a nagymamát.

Fotó: 168 óra

Őszintén szólva nem gondolom, hogy olyan rendszerben és olyan időket élünk, amikor a paraszt parancsolgathat a földesurának, ez sosem volt így, de egyesek - s nagy-nagy "meglepetésemre" ők szinte kivétel nélkül a balliberális eszmék hordozóinak ivadékai - hajlamosak erről megfeledkezni ebben az országban. A neoliberális, ultraszenzitív forradalmi eszme futótűzként söpör végig mindenhol, ahol nem érvényesül az ellenzéki akarat, de a ló túloldalára azért talán mégsem kéne átesni. Meg egyébként is ciki.

Tibi atya tökéletesen pontokba szedte, miért volt ultragáz a színművészetis színészpalánták giccses hétfő esti mártíromkodása, így ezt nekem már nem is kell megtennem, de van itt valami, ami mellett nem mehetek el szó nélkül.

A tüntető színészek 5 arcpirító hazugsága

1) "A színház a kultúra közvetítőközege, szellemi műhely" A színház - tisztelet a kevés kivételnek - maníros ripacskodás, ahol nem egy-egy darabot láthatunk, hanem azt, hogy rendezőtől a színészig mindenki eltöltekezik a saját önkifejezésével. Dagályos gesztusok, gagyi politikai humor (csak a templomban nem lehet, itt igen), merész trendújításként eladott filléres magamutogatás, amit csak az téveszt össze bármifajta kultúrával, akinek semennyi hozzáférése nincs.

Szurdi Panni, az SZFE egyik diákja az ATV Start című műsorában úgy fogalmazott kedden, hogy a diákok döntik el, milyen vezetőket és oktatókat engednek be az intézménybe, és kiket tartanak távol onnan.

Tessék? Ki dönt el micsodát? És mióta van ez így? Súlyos szereptévesztésben ténfereg hölgyem.

Az intézményi demokrácia és az önkényes diktatúra közé nem húzható egyenlőségjel, ahogy egyetlen valamire való kulturális - és semmilyen más - intézmény sem engedheti meg azt magának, hogy az "alattvalók" diktálják a tempóját.

Persze, tudjuk honnan fúj a szél, az SZFE-klán láncos kutya szerepbe "kényszerítette" magát, amiért Vidnyánszky Attilát nevezték ki az intézményt fenntartó kuratórium vezetőjének. Amire a gyurcsányista csőcselék azonnal mohón rá is vetette magát és elkezdte gusztustalanul marcangolni. Az egyetem vezetői íziben nyomtak is egy indexet és beadták felmondásukat, arra hivatkozva, hogy nincs párbeszéd az új "vezetés" és közöttük. Hát a lófaszt, mama! Vidnyánszky elmondta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium augusztus 27-re hívott össze egy találkozót, amelyen az egyetem részéről nem jelent meg egyetlen képviselő sem.

"Egy nagyon jó alkalom lett volna ahhoz, hogy találkozzunk, megbeszéljük, végiggondoljuk azt, hogy melyek a következő napok, hetek, hónapok teendői. Nem jöttek el. Sem az egyetem vezetése nem jelent meg, sem a diákönkormányzat vezetése"

- mondta.

Tehát nem is szerettek volna érdemben leülni tárgyalni a vérig sértett hölgyek és urak. Műbalhé, műbalhé mindenütt. Ezt pedig maga Novák Eszter, távozó oktatási rektorhelyettes húzta alá, amikor kérdésre válaszolva elmondta:

Vidnyánszky az ég világon semmibe nem szólt bele az intézményben.

Ráadásul a könnyes búcsúval és jajszóval távozó klérus tagjai tanári állásukat azért mégis megtartották.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltását egyébként korábban számos színművész támogatta, több mint hetven elismert színész, rendező, színházi művész írta alá a törvényt támogató papírost. Hogy egy kiváló tollforgató szavaival éljek ismét csak: Sok hűhó, semmiért. Ezt tudja a "liberális értelmiség".

Művészek nyílt levélben álltak ki a Színművészeti Egyetem modellváltásáról szóló törvény mellett

Több mint hetven színész, rendező, színházi művész támogatta aláírásával a Színművészeti Egyetem modellváltását lehetővé tevő törvényt. A Palkovics László miniszternek és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek küldött levélben. Az aláírók, akik szerint a modellváltást alaposan előkészítették, támogatnak minden olyan átalakítást, amely az egyetemen felhalmozott hatalmas tapasztalatot - továbbfejlesztve azt - nemzeti örökségünk megőrzésének és gyarapításának szolgálatába állítja.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/99586/pics/lead_800x600.jpg
Színház- és Filmművészeti Egyetem,tüntetés
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?