Blogolj!

A Lánchíd és az eszes srác: hozott is ajándékot KamuGeri, meg nem is

Dorogi László

Berongyolt a piacra a fővárosi Mekk Elek-manufaktúra legújabb produktuma, csak ma, csak most akciós áron elvihető! No, de hátrébb az agarakkal, a portéka minősége minősíti az ezermester keze munkáját aki összefércelte, toldozta-foltozta, s lám a hatósági ellenőrzésen meg is karcolta a silány mérőfok alját.

Fotó: Origo/Polyák Attila

Nem, nem és nem megy. Bravúr ez a javából. Pedig "csak" egy fránya papírtömbről lenne szó, amit - a fővárosban és vidéken egyaránt - úgy neveznek: közbeszerzés. Nem többről. Egy ilyen míves dokumentum összeállítására vár ólomlábakon a szebb napokat is megélt Lánchíd - hiába. Az építmény a főváros szimbóluma, képeslapok ékessége, a budapestiek büszkesége. Fel kell újítani. Tudjuk ezt régóta, s tudja ezt Budapest bringapápája is, ám arra már valahogy nem futja az erejéből, hogy (valódi) lépéseket is tegyen az ügy megoldása érdekében.

Miért nem tett a Tarlós? Miért nem kalapálja ki a Zorbán? - püföli vadul klaviatúráját heti rendszerességgel a bűnbak-keresésben summa cum Laude doktorált KamuGeri, de ha meg a Tarlóson meg a Zorbánon lenne sapka, az lenne a baja. Evidens, hogy az alpolgármesteri garmada és a tanácsadósereg jussa prioritást élvez az október óta tökölő főpolgármester úr számára, legalább is minden cselekedete, akarom mondani nem cselekedete erre enged következtetni. A kommunikáció persze csúcsra van járatva, mint az oviban: nem én voltam, a Viktorka volt, a Petike volt, nem én kezdtem, ő kezdte.

De lássuk a tényeket: a Lánchíd haldoklik, kellene egy közbeszerzés, hogy minél előbb megkezdődhessen a felújítása. Pénz van rá? Van. Vagy csak volt? Mert volt, ez biztos. Szándék van-e? No, ebben már nem vagyok biztos, mert újfent bebizonyosodott, amihez Karácsony hozzáér, köddé változik.

A Közbeszerzési Hatóság hétfőn tartalmi hibák miatt visszadobta a fővárosi önkormányzat által összefércelt közbeszerzési dokumentumot, több mint fél év késlekedés után sem sikerült tehát szabályos tartalmú közbeszerzést kiírnia a főváros vezetésének a Lánchíd felújítására.

Most a BKK igazgatóságánál pattog a labda, nekik kell módosítani azt, hogy ne akadjon fenn a rostán.

Egy eredményes tender esetén akár már sohamár jövő tavasszal tavaszán megkezdődhetne az építmény rekonstrukciója és 2023-ban be is fejeződhetne. Amennyiben viszont a tender nem lesz eredményes, akkor akár több év csúszás is várható. Persze sírva picsogni a Facebookon könnyebb és tényleg kevesebb erőfeszítésbe telik. Meg a másikra mutogatni is. De vajon lehet így egy fővárost vezetni évekig? Mindenesetre, Karácsony majd takarózhat azzal, hogy hát de itt volt a közbeszerzés, csak "politikai indíttatásból" orvul elutasították. Hozott is ajándékot, meg nem is.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/98613/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,felújítás,Karácsony Gergely,Lánchíd
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?