Blogolj!

Szanyi kapitány szerint az MSZP már csak egy zsugorodó amőba


A mostanában miniszterelnöki babérokra törő szeszmester egykori haverjait kezdte el verbálisan püfölni és igen érdekes interjút adott a Magyar Hírlapnak, amiben részletesen kifejtette, mit is gondol a baloldalról. Igazi csemege, így van is miből szemezgetni.

Szóval popcornt a kézbe, mert Szanyinak volt mit mesélnie, hiszen mégiscsak huszonegy évig volt a csodálatos brancs tagja, most pedig jó szokásához híven meghúzta az igazságszérum üvegét és ecsetelni kezdte, hogy mit is gondol egykori bandájáról. Először is a fegyelmi eljárásokról és kizárásról mesélt, elárulta, hogy több alkalommal is ki akarták tenni a szűrét:

Szekeres Imre ideológiai alapon akart kizáratni, mondván, én amolyan szélsőbalos elhajló vagyok. Tüttő Kata azért, mert nem értettem egyet a kerítéssel. Akkor még úgy tűnt, hogy az MSZP kerítéspárti. Horváth Csaba azért, mert 2010-ben megpendítettem, nem biztos, hogy ő lenne a legjobb főpolgármester-jelölt

Tehát Tiborunk „szélsőbalos elhajló”, „kerítés-ellenes” és „Horváth Csaba-kritizáló”. Szép kis lista, mondjuk, utóbbit hobbinak is simán elfogadnánk.

A szaftos részletekből továbbra sem fogyott ki: míg Mesterházy Attilával konstruktív vitái voltak, “ő öntudatos, pragmatista elemekkel fűszerezett baloldali politikát képviselt”, addig Tóth Bertalan-féle vonal viszont “elvtelen, önfeladó, pénzhajhász, korrupt, amit semmi szín alatt nem tudtam támogatni”

Szanyi szerint pedig az MSZP egy zsugorodó amőba. Ó milyen csodálatos szavak! Bár kissé szokatlan, hogy Szanyival egyet lehet érteni, de ezek szerint ilyen is van. Azzal viszont már annyira nem, hogy elmondása szerint a DK-t becsüli (!), „mert pont az, aminek mondja magát, balliberális párt. A hangsúly a liberálison van, a bal csak színezék.” Ízlelgessük egy kicsit ezeket a szavakat: DK, megbecsülés, az, aminek mondja magát….

Érdekes gondolatok….Az ember már-már azt hinné, hogy - bár harminc év késéssel is, de - Tiborunk esze kezd megjönni. Ez félig-meddig sikerült is neki, sajnos viszont bebizonyosodott, hogy túl sok volt az az itóka és az elegancia is hiányzik belőle amikor a gyengét rúgja, az erősnek meg nyal.

Hiába, a helyezkedést időben el kell kezdeni, ha vezetni akar. Csak azt nem ittasan kéne. Sőt, neki inkább sehogy sem.

Címkék: MSZP, Szanyi Tibor
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/98441/pics/lead_800x600.jpg
MSZP,Szanyi Tibor
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?