Blogolj!

Nincs uborkaszezon: magyarellenes provokációra készülnek a románok

Pintér M. Lajos

A gigadák nacionalistákat hidegen hagyja a kánikula, és magyarfóbiájukat a koronavírus-járvány tombolása se zárhatja karanténba. Ezúttal Sepsiszentgyörgyön rondítanak bele a magyarok érzéseibe.

Illusztráció: MTI/Veres Nándor

A román szélsőségesek a jelek szerint nagy ívben tesznek rá, hogy az országuk a Covid-19-járvány egyik fő európai gócpontjává vált, és úgy tűnik, egyelőre képtelen megbirkózni a pandémia kihívásaival. A gigadák nacionalisták megint gyülekeznek, nem ismerve sem istent, sem védőtávolságot, hogy belegázoljanak a magyarság érzéseibe.

A kánikula nem akadály, a magyarfóbia nem enged uborkaszezont.

A Székelyhon.ro friss híre szerint ugyanis szerdán ismét Sepsiszentgyörgyre szólítja híveit a Calea Neamului (Nemzet Útja) román forrónaci szervezet. Ezúttal a román himnusz napját „ünneplik” a Mihai Viteazul-szoborcsoport előtt, majd a hősök temetőjében. A társszervező NOI-csoport szívhez szólóan invitál az akcióra, egyúttal a belső ellenállásra,

nyilvánvalóan az oly gaz és galád magyarok ellen, akik merészelnek szülőhelyükön élni, magyarnak maradni, anyanyelvükön szólni, imádkozni és szeretni. Veszik a bátorságot, és nem húznak el, vagy legalább nem románosodnak el – hát ezt a pofátlanságot, na!

„Gyertek, testvérek, Sepsiszentgyörgyre, a ország szívébe, énekeljük együtt a nemzeti himnuszt, ott, ahol nehezebb”

– idézi a portál Mihai Tîrnoveanu, a Nemzet Útja Egyesület elnökének Facebook-hányását. A nettó magyarellenes összeröffenés programját – ha lehet így fogalmazni – a román himnuszéneklés mellett beszédek, versek és román dalok színesítik majd, a dákok dicsőségére, de nem maradhat el a katonai és az egyházi ceremónia sem.

A Calea Neamului sajnos nem először tölti meg gyűlölettel a jobb sorsra érdemes Sepsiszentgyörgyöt. Legutóbb a gyalázatos trianoni diktátum centenáriumának (azaz Erdély elrablásának apropóján) tomboltak a városban „román verses-zenés kulturális rendezvény” címszó alatt, gépkocsikkal hordták össze távoli megyékből is a kultúrnépnek csúfolt intelligenciahiányt.

Most megint a magyarokra rontanak a legalja IQ-betyárok, szigorúan zenei alapon, mert nekik, a többségi nemzetnek – édes Istenem, hogy nem szakad rájuk az ég... – „annyira nehéz”. Bő nyállal, fröcsögve. Reméljük, legalább a maszkot a fejükre húzzák a kék-sárga-piros ordító dalárda tagjai. Tudományos tény: mindenkit óv a fertőzéstől. Jelen esetben (ha sajnos le nem is nullázhatja) mérsékelheti a kulturális környezetszennyezést...

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/98356/pics/lead_800x600.jpg
Erdély,Himnusz,magyarellenesség,magyarfóbia,magyargyűlölet,románia,Sepsiszentgyörgy,Székelyföld,Trianon
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?