Blogolj!

Már az olimpiai mozgalom sem szent a BLM számára

Dorogi László

Újabb nagy hal akadhat a süketágyú golyójaként süvítő BLM-mozgalom horgára, most éppen az ötkarikás játékokat mérgeznék meg a négerjogi harcosok az afropropagandával.

Fotó: NBC


Jól beleszart ez a George Floyd a palacsintába, de ha nem lennének a Black Lives Matter egyenruhájába bújtatott pincérek, akik felszolgálják és lenyomják az ultrapíszí világ torkán a liberális édességet, akkor már rég nem lenne téma az afroamerikai - egyébként piti bűnöző - férfi valóban értelmetlen és felesleges halála.

Olyanná vált ez a BLM-bullshit, mint valami méreg, amit fecskendővel szúrnak a lekötözött ember bőre alá, és beadják neki, ha akarja, ha nem. Közben pedig dalolva dübörög a képmutatás, az álszentség és szedi naiv és ártatlan áldozatait a rasszizmusnál is brutálisabb méreteket öltő antirasszizmusnak kikiáltott gyűlöletjárvány.

Léteznek persze még helyek és emberek, ahol és akik nem szálltak fel az őrület-vonatra, de sajnos ahogy a meleglobbit, vagy a klímahisztit is gusztustalanul az ember pofájába nyomják a liberális világ nagyfarkú alfahímei, úgy ömlik a BLM-maszlag is a polgári világ nyakába, a csap pedig elzárhatatlannak tűnik. Ennek folyományaként sorra hódolnak be a világ különböző szervezetei és csókolgatják a szado-mazo maskarába öltöztetett, ostorcsapkodó afroamerikaiak cipőjét, talpát és közben nem is szégyellik magukat.

A nyomás hatalmas, de most az az igazán vagány, aki nem térdepel le, hanem kiáll a józan gondolkodás mellett. Ezen szervezetek közé tartozna a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is, amely a fékezhetetlen őrület kirobbanásakor egyértelművé tette: az olimpia mindig is a sportteljesítmények bemutatásának színtere volt, nem lehet politikai követelések, állásfoglalások és megosztó megnyilvánulások platformja. Mindez azt jelenti, hogy bárminemű politikai megnyilvánulás - például mint amilyen az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban már "kötelezővé" tett térdelés - tilos a játékok versenyhelyszínein, az olimpiai faluban, a nyitó és záróünnepségeken, továbbá a dobogón is.

Hogy a sportolók szabadságjoga mégse csorbuljon, a helyi törvények betartásával az olimpikonok elmondhatják a véleményüket a sajtótájékoztatókon, az interjúkban, a vegyes zónákban és a sajtóközpontokban is, szóval egyáltalán nem arról van szó, hogy diktatórikusan be lennének kussoltatva, de a sport azért mégis szent és sérthetetlen. Volt eddig, mert most nagyon úgy fest, hogy a NOB gerince is beleroppan a liberális nyomásba. A szervezet sportolói bizottsága ugyanis aláírásgyűjtést indított sportolók körében, annak érdekében, hogy enyhítsék a híres-hírhedt olimpiai charta ötvenedik paragrafusát, amely megtiltja a politikai célú protezsálást.

A bizottság olyan kérdésekkel fordul a sportolókhoz, mint például:

Milyen ötleteitek vannak sportolókként, illetve a sportolók képviselőiként a különböző diszkriminatív jelenségek kezelésére?
Hogyan teremthetnénk a nekik fontos témákban megszólalási fórumot a sportolóknak a játékok során?

És ne lepődjünk meg azon, ha ennek a vége az lesz, hogy módosítják az ötvenedik paragrafust, és lehet majd szépen térdepelni a dobogón is, következmények nélkül, csakhogy a BLM-barmoknak jó legyen. Mikor fog végre tényleg minden egyes emberi élet számítani? Mi fogja megállítani meg azt az eszeveszett tébolydát? És mikor?
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/97892/pics/lead_800x600.jpg
Black Lives Matter,olimpia
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?