Blogolj!

Karácsony kedvence egy életre elcsúnyított egy fiatal hölgyet


Fotó: borsonline.hu

Hatalmas szerencse, hogy a feladatára teljesen alkalmas főpolgármesterünk legfontosabb vágya, hogy az általa irányított városban minél több hely jusson a kerékpárosoknak és minél kevesebb az autóval közlekedőknek.

Kit érdekel a Lánchíd felújítása vagy az idősotthonok biztonsága. Az ezekről való döntést nyugodtan el lehet húzni hetekig is akár, de a bringások ügye nem várathat magára, hiszen annyi biciklis van Budapesten, hogy feltétlenül arányosítani kell például a körút forgalmi sávjait. Egy sáv az autósoknak egy sáv a bringásoknak. Aki szokott a fővárosban járni tudja mennyire kihasználtak ezek a bringasávok, míg a munkába vagy iskolába igyekvő autósok órákat töltenek az a járművükben, addig kb 10 percenként halad el mellettük egy bringás a tök üres sávban.

Hatalmas szerencse, hogy a bringások magukon érezhetik, hogy sokkal fontosabb tényezői a fővárosi közlekedésnek, mint az autósok, sokkal megbecsültebb tagjai a közlekedő társadalomnak.

Valószínűleg hasonlóan gondolkodik erről a kérdésről Anikó is, akinek életét két hónappal ezelőtt teljesen megváltoztatta egy felelőtlen biciklis. A fiatal hölgy mit sem sejtve utazott a 39-es buszon, amikor a jármű satufékezett és Anikó arccal a padlóra zuhant, harántosan szétrepedt az orra és a homloka, amit 7-8 öltéssel kellett összevarrni. Mint kiderült a busz egy mellékútról elébevágó bringás miatt, persze a kerékpáros nem állt meg, egy laza csuklómozdulattal elnézést kért a buszvezetőtől és lazán továbbhajtott. Anikó pedig ott maradt vérző fejjel összetört orral. Szerencsére a hölgy műtéte sikeres volt, de a varrás helye végig ott marad az arcán.

Mondhatnánk, hogy egyedi eset és nem kell ebből mély következtetéseket levonni, de aki már közlekedett Budapesten nagyon jól tudja, hogy a bringások egy része ügyet sem vett a közlekedési szabályokra, nincs nekik piros lámpa, jobb kezes utca, ha kell felhajtanak a járdára, ha kell az autók között cikáznak. 
És ezért jó, hogy Karácsony még adja is alájuk a lovat azzal, hogy szembehelyezi őket az autósokkal, megpróbál nekik több jogot adni, a fővárosi közlekedés elsőszámú szereplőinek tartja őket. Ez csak felbátorítja őket és hozzászokhatunk, hogy egyre több olyan közlekedési ügy lesz, mely bringások pofátlanságából, felsőbbrendűségéből származik.
1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/97854/pics/lead_800x600.jpg
Karácsony Gergely
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Gyula 2020-07-18 21:46:04
Az a bringás valamelyik csomagszállítónál futár a hátizsák szerint, náluk kell keresni a delikvenst.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?