Blogolj!

Dobrev Klára és a diktatúra


Akár azt is mondhatnánk, hogy ő már csak tudja, hogy mi fán terem a diktatúra, hiszen felmenői és kedves férje nagy mesterek voltak ezen államforma kiépítésben, de a jelenlegi rendszert diktatúrának nevezni akkora képtelenség, hogy azt talán még saját maguk sem hiszik el.

De miért is kezdett el aggódni hirtelen az Apró unoka? Sajnálja egyrészt, hogy a szegény magyar emberek nem tudnak eljutni Balatonra. Aki járt az utóbbi napokban a magyar tenger partján, az nagyon jól tudja, hogy ez mennyire nem igaz, hiszen az összes szálláshely tele van, a strandokon alig van egy szabad négyzetméter, a magyar családok önfeledten lubickolnak a tóban. Érdekes viszont, hogy az már nem zavarja annyira, hogy nagyszülei és párttársai anno politikai érdemből nyaralókat kaptak a Balaton partján, melyeket a rendszerváltozás után is megtarthattak, de ha kicsit többre vágytak akár privatizálhattak egy saját strandos kommunista üdülőt is fillérekért, hogy utána a magyar családoknak adhassák ki vagy megtarthassák maguknak privát szállodának.
Másrészt aggódik a sajtó szabadságáért, ami szintén nagyon álságos, hiszen a politikus egy olyan családból érkezett, ahol a cenzúra nem szitokszó volt, hanem egy olyan cselekedet, melynek köszönhetően a nép a hivatalos sajtóból sosem ismerhette meg az igazságot, hanem azt csak szamizdat lapokból, illegális rádióadásokból tudhatta meg, és ezen médiák képviselői pedig gyakran életükkel játszottak. 

Dobrev Klára szerint ma Magyarországon oknyomozó újságírókat aláznak meg minden nap és tanárokat rúgnak ki azért, mert nem egyezik a véleményük a Fidesszel. 
Nem tudjuk mi történt az elmúlt napokban Gyurcsánynéval, de kicsit olyan, mintha lefeküdt volna és azt álmodta volna, hogy ő ellenzéki politikus a hatvanas években.

Bár azt megnéztük volna, mikor mondjuk Kádár fejéhez vágja, hogy tanárokat rúgnak ki, mert nem értenek egyet a kommunizmussal vagy azt, hogy a szabad sajtóról tart a parlamentben előadást.

Ennyit a diktatúráról.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/97705/pics/lead_800x600.png
balaton,diktatúra,DK,Dobrev Klára,Kádár János,parlament,sajtószabadság
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?