Blogolj!

Elmebaj n+1: nagy kezdőbetűs lesz a fekete kifejezés


De persze ha a fehér kifejezés nagy kezdőbetűvel jelenne meg, akkor az a "fehér felsőbbrendűségre" emlékeztetne ugyebár.

"Egy, a szó minden értelmében szegény, borzasztó szociális háttérrel rendelkező, hányattatott sorsú Fekete férfi keserű kényszerből kirabolt, megalázott, majd agyonlőtt egy biztosan rasszista, biztosan rabszolgatartó felmenőkkel rendelkező, biztosan republikánus fehér férfit az Illiberal államban található Nobrain városában."


Bár az Egyesült Államok haladó, függetlenobjektív, demokrata tömeglapja, a thenewyorktimes még nem jelent meg ilyen, vagy ehhez hasonló címlappal, hamarosan - a képzelet szüleményének számító államtól és várostól eltekintve - erre is sor kerülhet. Mi a hiba? Mi a gond ezzel a bekezdéssel?

Jól olvasott, intelligens kívülállóként, önkéntes médiatudorként azonnal rávághatnánk, hogy a fiktív cikk fiktív írója minden bizonnyal túlságosan elfogult a hovatartozását nézve a fekete közösségből származó elkövetővel szemben, és súlyos előítéletekkel viseltet a bőrszínét tekintve fehér közösségből származó áldozat irányába, megsértve ezzel a hiteles tájékoztatás kritériumát, de nem. Thenewyorktimes-éknál ez bőven belefér. Sőt, mi több, elfogadott.

Viszont a feketét, mint az ember bőrszínére, rasszára, származására vonatkozó jelzőt kis kezdőbetűvel írni, na az nem. Ezentúl ugyanis - egészen pontosan június 30-tól - KÖ-TE-LE-ZŐ nagy kezdőbetűvel írnia a lap firkászainak azt, hogy fekete, fővesztés terhe mellett. Nyugalom, nem kell rasszizmust kiáltani, az utasításnak megfelelően a fehér kifejezést továbbra is kis kezdőbetűvel kell írni, akkor is, ha valakinek a származására utal, méghozzá azért, mert idézem Dean Baquet és Phil Corbett ultraszenzitív, cseppet sem kirekesztő és méltányosan antirasszista tulajdonos urakat:


ha a fehér kifejezés nagy kezdőbetűvel jelenne meg, akkor az a "fehér felsőbbrendűségre" emlékeztetne.


Mindenki lenyugodott a picsába? Akkor jó.

Senkit nem akarok beszaratni, de innen már tényleg csak egyetlen lépés, hogy egyes amerikai államok törvénybe iktassák: az afroamerikai állampolgárok hivatalosan is tarthatnak fehér bőrű rabszolgát és leverhessék rajtuk minden elfojtott agressziójukat a történelmi igazságtalanságokért. Most még lehet, hogy agyatlan utópiának tűnik, de hát ez az egész BLM-marhaság sem nézett ki úgy, hogy ide fut ki.

Thenewyorktimes-éknál egyébként nyilván nem dübörög a rasszizmus, mert a "mindenki egyenlő, kivéve a Négerek" elv mentén haladva a barna, a sárga, a szürke és a kék bőrszínnel világra jövő embereket - esetleg avatárokat - a fehérekhez hasonlóan nem illeti meg az a privilégium, hogy tollforgató csicskásaik nagy kezdőbetűvel célozgassanak a rasszukra. Mint azt fejtegetik, a barna kifejezést például konkretizálni kellene a költőnek, írja csak le nyugodtan hogy latin, ázsiai, indián vagy közel-keleti.

Ekkora kettős mércét még a magyar ballib sajtó sem baszott igazán tudna kitalálni, de azért könyörögve kérem az illetékeseket, hogy az Index és a 24.hu kollégáinak senki ne szóljon newyorktimesék agyhugykövéről, mert akkor bizony megbarátkozhatunk a Cigány és a Roma kifejezések új küllemével is.

Ja, és még valami. Nem azért írtam kisbetűvel thenewyorktimes-ék nevét, mert rákoppintottak a fejemre a felsőbb hatalmak, hanem azért, mert én így tiltakozom az emberi blődség ellen. Ilyet még szabad tenni 2020-ban?
Címkék: rasszizmus, USA
1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/97574/pics/lead_800x600.jpg
rasszizmus,USA
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Ottó 2020-07-14 18:20:27
A balliberális komcsi szarjankó médiumok, most már tényleg el húzhatnának végleg a k€rva anyjukba, mert amit ők művelnek az minden határon túl megy. Mi az hogy minden fekete élet számít, mintha más népek és nációk nem élnének ezen föld kerekségen, akik ugyan olyan törődést és elismerést, megbecsülést érdemelnek, mint csak is a nigger ön imádók és ön pusztítók.
MINDEN ÉLET SZÁMÍT BŐR SZIN ÉS FELEKEZETI HOZZÁ TARTOZÁS NÉLKÜL EZT JÓL JEGYEZZÉTEK MEG. Ha nem így tesztek akkor önmagatok elpusztítóik lesztek, mert ebből a téves eszméleteitekből, Kína és India fog kijózanítani benneteket, egy közel- távoli időpontban.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?