Blogolj!

Mindent a voksokért: kiskutyával pózolt KamuGeri, most hagyja megdögleni

Dorogi László

Bánatos szemű kiskutyával cukiskodó ócska vonagáborrá züllesztette magát az állatbarát Budapestet hazudó KamuGeri, miközben pont annyira érdekli a hányattatott sorsú állatok élete, mint a fővárosi választópolgárok véleménye.


Nagyot mondott az emberi szövetből faragott faragatlan Pinokkió, újabb hazugságot kénytelenek lenyelni Budapest polgárai. KamuGeri - leánykori nevén Karácsony Gergely - sokat ígért őszi választási kampányában, most mégis keveset ad. Amit meg ad, azt senki nem kérte és egyébként is minek.

A szó elszáll, az írás megmarad, így nem árt szembesíteni a főpolgármester urat mit, hovatovább miket hazudott egy évvel ezelőtt: állatvédelmi chartát a fővárosnak és budapesti állatvédelmi ombudsmant! Persze, egyik sem realizálódott azóta, ezzel szemben álljon itt pár beszédes adat, hogy mit értünk Párbeszédes állatvédelem alatt: a főváros fura ura minden ok és okozat nélkül kiherélte a fővárosi önkormányzat saját gyepmesteri telepén lévő árva állatok támogatását.

A magát állatbarátnak hazudó budapesti vezérkar elutasította a DOKTA - Doktorok az Állatokért Alapítvány közel négymillió forintos adományát, amelyet Budapest hivatalos gyepmesteri telepének, az Illatos úti telepnek a további fejlesztésére és az ott lévő állatokra költhetnének. A helyzet ennél is faramucibb, hiszen a DOKTA-t kifejezetten az említett intézmény támogatására hozták létre és korábban együttműködési megállapodást kötöttek a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal, amely egyébként az intézmény fenntartója. 

A csavar a történetben, hogy a FÖRI-főnök most az a Handl Tamás, aki egykoron Gy. Ferenc exminiszterelnök verőembere volt, így nem lenne meglepő, ha kiderülne, csak egy újabb politikai bosszú áll a támogatás-megvonás hátterében. A DOKTA-alapítók között ugyanis ott van dr. György István, korábbi főpolgármester-helyettes, jelenlegi területi közigazgatásért felelős államtitkár és dr. Pető György, a FÖRI korábbi vezetője, akinek segítségével megköttetett az együttműködés. Így hát baloldali logika mentén haladva, szolgáljon az bármilyen célt, meg kell szüntetni, mert a hazug és illiberális jobboldalhoz köthető.

Mit vett el ezzel a húzással a főpolgármester úr?

A DOKTA az elmúlt években 11 millió forinttal segítette Budapest hivatalos gyepmesteri telepének működését és a bent lévő állatok életkörülményeinek javítását.


Műtőt, ultrahangot, altatógépet, műtéti őrző monitort, vér- és vizeletcentrifugát, röntgenfelszerelést, infúziós állványt, hematológiai laborautomatát, műtőasztalt és sok egyéb más orvosi eszközt adományoztak. Segítettek a labor költségek átvállalásával, gyógyszerek, gyógytápok vásárlásával, néhány hónappal ezelőtt pedig új macska ketreceket vásároltak a telepnek a siralmas, szűk régiek helyett.

Örökbeadó napokon igyekeztek minél több árva állatot gazdihoz juttatni, az örökbefogadott állatok napja rendezvényekkel pedig igyekeztek a gyepmesteri telepről való örökbefogadásra buzdítani. A telepen évek óta bent lévő, kevésbé szocializált kutyák gazdához juttatását rehabilitációval segítették, amely során kiképzők foglalkoztak a kutyákkal - ingyen és bérmentve. 

Most velük is szerződést bontottak.

Az alapítvány tehetetlenül áll a pályázati pénzekből és az adó egy százalék felajánlásokból befolyó négymillió forinttal a zsebében, azt ugyanis csak és kizárólag az Illatos úti telepre költhetik. Azaz költhették volna. A politikai pávatánc helyett jó lenne végre valami hasznosat is csinálni, az nem ártana senkinek.
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/97330/pics/lead_800x600.jpg
állatvédő,Budapest,Karácsony Gergely
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?