Blogolj!

Márki-Zay Péter besúgóhálózatot szervez, ő lesz Mindent-Hall Péter

Ragnar Volarus

Besúgásra ösztönzi a hódmezővásárhelyieket derék polgármesterük. Ráadásul még pénzdíjat is kitűzött a legjobb árulkodóknak, besúgóknak. Időutazás az 1950-es évek Magyarországába.  

Márki-Zay olyan rendeletet terjesztett a város közgyűlése elé, amelynek értelmében bárki, aki bizonyítékot szolgáltat az önkormányzat érdekeit sértő bűncselekményről, a városban elkövetett szabálysértésről vagy csupán csak egy helyi rendelet megsértéséről, jutalomban részesülhet.

A kellően idősek már átélhettek ilyet hazánkban, de ők sem boldogságtól ködfátyolos szemekkel nosztalgiáznak azokra az időkre emlékezve.

De a legjobb, hogy fizetett spicliket képez a polgármester, mert akár százezer jó magyar forint is ütheti annak a markát, aki értékes információkat súg a fülecskéjébe. S ki dönti el, mi az értékes információ, mennyit ér a besúgás? Természetesen maga MZP. Aki olyan információt szolgáltat polgártársairól, amelynek alapján később jogerős bírósági ítéletben vagy hatósági döntésben marasztalhatják el az illetőt, az nem fogja megbánni.

Márki-Zay Péter rendelete nemcsak az önkormányzat vagyonával szembeni tényleges bűncselekményekre terjed ki, hanem a szabálysértési törvény és még a közösségi együttélés szabályait meghatározó helyi rendeletek hatálya alá eső szabálysértésekre is.

Ez most vagy egy gigantikus vicc, vagy MZP főszereplésével újraforgatják a Tanú vásárhelyi spinoffját. Reméljük utóbbi, mert viccnek nagyon rossz.

Ami viszont a legszomorúbb, hogy ezt az ördögi ötletet nem csak kitalálta és beterjesztette a polgi, de a slepp meg is szavazta, a Fidesz képviselői hiába voksoltak nemmel a szavazáson.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/96988/pics/lead_800x600.jpg
Hódmezővásárhely,Márki-Zay Péter
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?