Blogolj!

Demokratikus Koalíció, avagy a dupla küszöb

Ragnar Volarus

Délután háromnegyed három van. Eddig három darab közleményt írt a mai napon a Demokratikus Koalíció és tartott egy sajtótájékoztatót.

Fotó: MTI

Vajon mi vehette rá őket erre az őrületes tempóra? Még Nemere István sem gyártotta ilyen sebességgel a gépelt oldalakat és megjelenéseket, pedig ő 700 kiadott könyv fölött jár pályafutása során. Nem is lesz soha, aki mindet végigolvassa. Általában én is így vagyok a DK által kiadott anyagokkal, de ma szemet szúrtak, hiszen 12 előtt jött ki az első, és 14.16-kor a negyedik. Nehéz volt nem észrevenni ezeket a világirodalmi műremekeket.

Lássuk csak, mi bassza a csőrét Feriéknek?  Talán így vezetik le a dühüket, miután Dobrev Klára és egész sleppjének nagy ígérete, az európai minimálbér, a porcelánból készült, ürítésre használt eszköz kagylójában végezte? És ráadásul az Európa Bizottság indította el az öblítést. Klára asszony tehát hazudott, és most nagyon dühös, mert tetten érték.

Nem várt helyről kapta Dobrev Klárika a pofont

Rossz érzés lehet, mikor az ember arra ébred, hogy már nem az egypártrendszerben élünk, ahol a nép csak olyan információkhoz juthat, amit az állampárt kinyilatkozik és bár az Európai Unió sem a legtökéletesebb szervezet, de nem támogatja minden megnyilatkozásunkat úgy, mint egykor a Szovjetunió.

Mi ilyenkor a legjobb stratégia? Amit biztosan Feri is átélt otthon mikor szanaszét hagyta a piásüvegeket zoknijait: dühös fúriaként visítozni, akár a fába szorult féreg.

Mi sem természetesebb, hogy a miniszterelnök ócsárlásával indítanak, akit fehéroroszországi látogatása miatt kritizálnak, majd igazi primadonnakét folytatják, és az Operettszínház miatt sivalkodnak, eztán áttérnek a kormány gyalázására – elvégre nem a koronavírus a felelős a kialakult helyzetért a gazdaságban, hanem a Fidesz - és erre tesznek rá egy lapáttal dr. Molnár Csaba szócséplésével.

Így építi az országot az ellenzék vezető pártja. Csupa fontos dologgal foglalkoznak. Miközben kebelbarátjuk hagyja szétrohadni a Lánchidat és kerékpárutakkal bénítja a fővárost. Az ellenzék józsefvárosi, ferencvárosi és erzsébetvárosi polgármestereik pedig fullba nyomják a kretént, és versenyt űznek abból, ki tud nagyobb gyökérséget kitalálni.

Néha tényleg az az érzése az embernek, hogy annyira hasznosak, akár egy dupla küszöb. Mindig megbotlasz benne, dühödben elmormolsz valamit a bajszod alatt, majd továbbmész. Elvégre vannak fontosabb dolgok is egy DK-s közleménynél. Ezt ma négyszer is megtanulhattam. 

Frissítés: Hiába a péntek, nem pihentek a Somogy megyei DK-sok sem, ők a Balatonnál tapasztalható munkanélküliség miatt sírták tele a zsebkendőjüket. És segítséget követelnek. Nem kérnek, ők követelnek. Mi viszont csendet kérünk.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/95933/pics/lead_800x600.jpg
Demokratikus Koalíció,DK
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?