Blogolj!

Márki-Zay pünkösdje: Orbán = Hitler, börtönbe a fideszesekkel!


Hatalmasat ment a pünkösdi hosszú hétvégén Hódmezővásárhely polgármestere. Márki-Zay Péter elszabadult hajóágyúként tombolt és rombolt, hogy megkísérelje elterelni a figyelmet aktuális zűrös, balhés ügyeiről és az általa vezetett város súlyos helyzetéről. Ennek jegyében újabb szintre emelte a Fidesszel való „együttműködést”: Orbán Viktort Hitlerhez hasonlította, és Lázár János bebörtönzéséről értekezett. Politikai tőkét akart kovácsolni a Deák téri mészárlás utóéletéből, de csúnyán megégette magát.

Fotó: Promenad.hu/Gémes Sándor

„Zúg az éji bogár, nekimegy a falnak, nagyot koppan akkor, azután elhallgat.” Arany János feledhetetlen sorai jutnak e sorok szerzőjének eszébe annak a látványos bénázásnak a kapcsán, amit Márki-Zay Péter országos politikai csörtetése, öncélú politikai érdekeinek hajszolása kapcsán a pünkösdi hosszú hétvégén lenyomott. Ahelyett, hogy családi körben ünnepelt volna, a vásárhelyi polgármester megint csak beleártotta magát a nagypolitikába, és a Deák téri brutális lincselés, az ártatlan magyar fiatalok lemészárlása kapcsán tartott megemlékezés(ek) okán mindenkit ütött, akit csak ért.

A sport, így a labdarúgás ellen bevallottan beoltott politikusnak sikerült azonban összekevernie a szezont a fazonnal, azaz a Mi Hazánk tüntetését a különböző klubok szurkolói csoportjainak közös, békés megmozdulásával, amiért kapott is hideget-meleget a kommentelőitől, hogy azt nem teszi zsebre. (A MÁRKI-ZAYNAK CÍMZETT ÜZENETEKBŐL, HOZZÁSZÓLÁSOKBÓL A CIKK ALJÁN MUTATUNK VÁLOGATÁST!) Eredeti hétfői posztját követően így aztán szánalmas magyarázkodásba volt kénytelen menekülni, de sajnos a fröcsögés után vajmi keveset ér a kései mentegetőzés – ezúttal is akkor maradhatott volna bölcs, ha hallgatott volna.

Csakhogy a mindenhez is értő, de sok más mellett a futballhoz sem konyító Márki-Zaynak nem szokása, hogy csendben maradjon. Különösen, ha botrányszagot érez maga körül, vagyis politikai szempontból szorult helyzetbe kerül. Ilyenkor mindig kettőzött erővel támad, vagdalkozik, hogy megkísérelje elterelni a figyelmet saját zűrös ügyeiről és az általa vezetett város helyzetéről. Mire is gondolunk?

Márki-Zay körül az utóbbi néhány hétben megszaporodtak a balhék.

1, Saját maga turnézta végig az országos balliberális sajtót azzal, hogy a csőd szélén táncol, legfeljebb augusztus végéig fizetőképes a vásárhelyi önkormányzat, és leépítésekre, elbocsátásokra is sor kerülhet. A válsághelyzetre való hivatkozással közel száz önkormányzati munkavállaló bérét vágták vissza brutálisan, 50-75 százalékkal, miközben a polgármesteri hivatalban – hogy, hogy nem – nem csökkentették a jövedelmeket, és a város vezetői továbbra is milliós illetményeket visznek havonta haza.

2, Világossá vált, hogy a kétéves politikai cirkusz, a permanens háborúskodás és az el nem végzett munka százmilliárdos veszteséget jelent Vásárhelynek a Modern Városok Programban, hisz csak az a két projekt (tram-train, katonai középiskola és kollégium) halad, melyet az állam, illetve Lázár János kormánybiztos koordinál.

3, Visszafelé sült el a visszafelé mutogatás: miközben Márki-Zay bő két éve fideszes elődeit hibáztatja, vádolja Vásárhely anyagi nehézségei miatt, mantrázza a korrupcióról szóló sejtetéseket, a visszaélésekkel kapcsolatos gyanúsítgatásokat, saját összeállításából derült ki, hogy csekély számú büntetőfeljelentést tett(ek) csak a korábbi városvezetések tevékenységével kapcsolatban, és az eljáró hatóságok egyik esetben sem állapítottak meg bűncselekményt.

4, De ha már visszaélések, egy szegedi fegyveres rablássorozat kapcsán maga a polgármester volt kénytelen elismerni, hogy az általa vezetett önkormányzatnál bizony történhettek visszaélések az utóbbi két év során! Miután robbant a bomba, hogy – a sajtóhírek szerint, senki által nem cáfoltan – egyik korábbi bizalmas embere, bizalmi jogásza, vezető beosztású hivatali munkatársa követhette el a szegedi bűncselekményeket, a kutyaszorítóba került Márki-Zay hirtelen arról kezdett el beszélni, amiről a városban már régóta suttogtak: a hivatalban valóban felmerült a vesztegetés elfogadásának gyanúja, így egy bizonyos munkatárstól(…) néhány hónapja megváltak. De kínzó kérdés marad: miért csak most, a szegedi fegyveres rablások utáni napokban állt elő ezzel a „tényfeltárással” a híres korrupcióüldöző, és vajon miért csak éppen most, a fegyveres rablásokhoz közeli napokban tettek feljelentést ebben az ügyben?

5, És ha már visszafelé elsült visszafelé mutogatások, valamint immár hivatalosan is elismert visszaélések az utóbbi két év hivatali működésében: a polgármesterről is egyre nyilvánvalóbb, hogy hadilábon áll az igazsággal és az igazmondással. A napokban immár az ötödik alkalommal (ezúttal Juhász Tünde kormánymegbízottal és Holubán Csilla járási hivatalvezetővel szemben) veszített jogerősen személyiségi jogi, polgári pert a független magyar igazságszolgáltatás előtt. Vagyis sorra mondják ki róla a bíróságok, hogy nem mond igazat és/vagy valótlanságokkal sároz be, járat le magánszemélyeket, közéleti szereplőket és intézményeket, önös és önző politikai kampányának kedvéért sérti meg jóhírnevüket. Ráadásként az Alkotmánybíróság is elhajtotta abban a bosszúhadjáratban, amit portálunk, a Promenad.hu ellen folytat immár lassan két éve: a taláros testület megüzente neki, a média nem sért törvényt, amikor teszi a dolgát, és beszámol egy a polgármesterrel szemben kritikus sajtótájékoztatóról…

Márki-Zay ezekről a botrányokról azzal igyekszik elterelni a figyelmet, hogy csúcsra járatja a bő két éve zajló politikai kampányát, az érdemi városvezetői tevékenység és felelősségvállalás helyett kommunikációs síkra tereli a történetet, és gőzerővel támadja a kormányt, a Fideszt, Orbán Viktor miniszterelnököt és Lázár Jánost, a térség országgyűlési képviselőjét. Ahogy fentebb utaltunk rá, ezt a célt szolgálja, hogy a két magyar fiatal Deák téri aljas kivégzése kapcsán tartott megemlékezések szánalmas és szerencsétlen egybemosásával (KAPITÁLIS BAKOT LŐVE!) célkeresztbe vette a kormányzatot, és cigányellenes uszítással vádolta meg a Fideszt, Orbánt. Vasárnapi Facebook-prédikációjában megint előhúzta a náci kártyát, Adolf Hitlerrel állította párhuzamba a magyar kormányfőt.

„Egyszerűen az történik megint csak, hogy egy újabb olyan gumicsontot talál Orbán Viktor, ami mentén egyrészt meg lehet osztani az országot, és indulatokat lehet kelteni egy csoport ellen, és majd megmentőként természetesen ismét Orbán Viktor fog megjelenni. Volt már ilyen megmentő a világtörténelemben egyébként, Adolf Hitlernek hívták, ő hasonlóképpen tudott egy rendkívül erős és bátor ellenséget találni a zsidóság személyében, majd őket fényesen le tudta győzni. Orbán Viktor hasonlóan bátran talál mindig ellenfelet…” – hallottuk tőle pünkösdvasárnap.

Pünkösdhétfőn pedig még tovább ment. „ÁLLÍTSUK MEG ORBÁN ÚJABB GYŰLÖLETKAMPÁNYÁT: NEM A MÁS BŐRSZÍNŰEKET, HANEM A TOLVAJ, GYILKOS BŰNÖZŐKET KELL BÖRTÖNBE ZÁRNI!” – ezzel a felkiáltással tett közzé Facebook-posztot, melyben ismerteti politikai küldetését: „2022-BEN KÜLDJÜK EGYÜTT BÖRTÖNBE A BŰNÖZŐKET!” Nem is rejti véka alá, kire, kikre gondol a „börtönbe küldendő bűnözők” címkézés alatt, hiszen a bejegyzésben hangsúlyozza, hogy bizonyos szocialista politikusok mellett „Simonka, Lázár és Rogán” is „szabadlábon van” még. Vagyis – hogy ne menjünk tovább – Hódmezővásárhely polgármestere nem is oly burkoltan börtönnel fenyegette meg Hódmezővásárhely korábbi városvezetőjét, jelenlegi országgyűlési képviselőjét. Miután Hitlerhez hasonlította a magyar miniszterelnököt. Pestiesen szólva: nem semmi!

Képernyőmentések: Facebook/Márki-Zay Péter

Az olvasókra bízzuk annak eldöntését, a továbbiakban mennyire hiteles, amikor Márki-Zay a kormánnyal, Orbán Viktorral és Lázár Jánossal való együttműködésről beszél, illetve az érintetteket hibáztatja azért, hogy nem kezelik őt partnerként. Végül e helyütt ismét, sokadszorra szögezzük le: a nagypolitikába csörtető balliberális városvezető kisstílű és öncélú politikai vircsaftjának bizony Vásárhely, a város és közössége a vesztese…

Ráadás 

Ahogy ígértük, ezt üzenték az emberek Márki-Zaynak a hétfő esti első, ÁLLÍTSUK MEG ORBÁN ÚJABB GYŰLÖLETKAMPÁNYÁT című, a jelek szerint sajnos nemcsak magára, de városára is szégyent hozó posztja kapcsán (ami után végül bocsánatkérésbe kellett menekülnie):

Forrás: Promenad.hu

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/95771/pics/lead_800x600.jpg
Hitler,Lázár János,Márki-Zay Péter,Orbán Viktor
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
kata 2020-06-02 20:01:40
Na, ezeket a kommenteket nem teszi zsebre ez a köpedelem! Remélem, legközelebb kétszer is meggondolja, mielőtt szóra nyitná azt az ólajtó pofáját.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?