Nem volt telitalálat az ötös lottón
Nyerőszámok: 19, 21, 26, 37, 88 Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 23 darab, nyereményük egyenként 2.206.750 forint; 3 találatos szelvény 3266 darab, nyereményük egyenként 16.785 forint; 2 találatos szelvény 90.612 darab, nyereményük egyenként 1570 forint. Joker: 578880
Blogolj!

Nem vált be Karácsony nagy álma, nem pattantak nyeregbe a budapestiek


Ellenben az autósok továbbra is szívnak.

Hogy jó ötlet volt-e egy rakás bicikliutat belenyomorítani az amúgy is káoszos budapesti utakba? Ezt mindenki döntse el maga, vagy inkább tapasztalja meg, de csak nagyon óvatosan, ugyanis már első látásra is igen bajosak azok a szerencsétlen sávok.

Aki rendszeresen közlekedik a városban tudja, hogy már eleve elbaltázott ötlet volt ez a sávosdi, hiszen alapból dugó jellemzi az utakat, a semmiből előkerülő, majd eltűnő bicikliutak pedig nem éppen a biztonságos közlekedés megnyugtató jelei.

És ha ehhez még hozzávesszük a számokat is – aki mint tudjuk, nem hazudnak -, láthatjuk mi is a helyzet: a LogLine mérése szerint átlagosan óránként 125-en tekernek a Nyugati pályaudvar és a Corvin negyed közötti szakaszon, ami nem tűnik soknak, pláne ha ehhez hozzávesszük az autósforgalmat, ami óránként ugyanezen a szakaszon 1700 körül van. Hozzáteszem, egyetlen sávon.

Ennél azért voltak többen is nagykörúton, a szokásos pénteki zsúfoltság megdobta a számokat és a biciklisek 143-an voltak, irányonként ez kemény 73 embert jelent. A LogLine ennél már csak kevesebb számokat mért, szóval ebből is látni, hogy az élhetőbb város gondolata bár nagyon szép, egy kicsit még gyúrni kéne ezen, hiszen Karácsony hiába szeret biciklizgetni, ez addig maradjon magánügy, amíg többezer autós mindennapjait nehezíti meg intézkedéseivel.

A Magyar Autóklub jogi bizottságának elnöke is osztja ezt a véleményt, aki igen röviden és tömören fogalmazott a sávhelyzetről: „Elhibázott”.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/95530/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,Karácsony Gergely,közlekedés
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?