Nem volt telitalálat az ötös lottón
Nyerőszámok: 19, 21, 26, 37, 88 Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 23 darab, nyereményük egyenként 2.206.750 forint; 3 találatos szelvény 3266 darab, nyereményük egyenként 16.785 forint; 2 találatos szelvény 90.612 darab, nyereményük egyenként 1570 forint. Joker: 578880
Blogolj!

Nem minden cigány születik eredendően bűnösnek

Dorogi László

A Deák téri gyilkos saját maga adott egy újabb, borzalmasan fájó pofont a magyar cigányságnak, amire nem lehet mentség sem a származása, sem az életkörülményei.

Napok óta egy történet jár a fejemben.

A történet nem hosszú. Nincs benne semmi érdekes. Egy tizenéves fiúról szól, aki egy csendes szabolcsi kisváros néptelen utcáin keresztül baktat hazafelé. Az édesanyjához, a testvéreihez. Átlagos hétköznap este van. A település csendes levegőjét csak a város határában kérlelhetetlenül füstölgő csirkefarm és bioizéfeldolgozó szarszagú párája járja át. Minden úgy van, ahogy máskor. A fiú füleinek káváján ott csücsül a fülhallgató, befelé dübörög a zene, kifelé viszont csak a csend süvít. Száz méterre sincs már az otthon, amikor sötét árnyként hirtelen három alak jelenik meg horizontján. A falkavezér előlép, sudár mint a jegenyefa! Megállítja, kommunikációt kezdeményez. Siváran egyoldalút, de ez nem a megállított fiú hibája.

"Na, oszt hé! Mi a gyász van veled? Te ilyen rokkos vagy? Itten lakol more? Rokkos vagy úgyis, aggyál mán egy cigit! Ne gecizzél, van nálad more, ne hazudgáljál nekem, kutya egye a nyakad! Na látod jófijjú, nem kell a balhé. Bástya aggyál mán a tesóimnak is egyet, láttam még pon' kettő van. Na kösz öccsém, szevassz!"

A fiú verejtékezik, fél, de engedelmeskedik. És aztán hazaér. 

Megöleli az édesanyját és másnap reggel pontosan ugyanúgy felkel, mint minden nap, és pontosan ugyanúgy elmegy az iskolába mint minden nap és pontosan ugyanúgy találkozik a barátaival mint minden nap. Semmi nem változik. Majdnem semmi. Mert a félelem innentől kezdve ott lappang majd a lelkében minden ilyen előre nem látott találkozásnál, kialakulnak az önvédelmi reflexei és az előítéletei: 

a cigányok agresszívak, a cigányok félelmetesek, a cigányoknak nem mondhatsz nemet, ha követelnek.

Pedig ez nem általános. Nem akarok a balliberális sajtó hibájába esni és elhallgatni, hogy a Deák téri kettős gyilkosság elkövetője cigány volt. 

Illetve, ő még most is az. A két halott fiú viszont már csak volt. És nem is számít, hogy milyen színű volt a bőrük. Mert az ő történetük sajnos nem átlagos, mint a fiúé, aki behódolt. Ők nem érnek többé haza, nem ölelik meg az édesanyjukat, nem pacsiznak a testvéreikkel, nem mennek másnap reggel iskolába, nem mennek dolgozni, nem találkoznak a barátaikkal.

Meghaltak, mert egy alul szocializált, viselkedési problémákkal küzdő, hamis morális értékrenddel rendelkező, az élet értékét felfogni képtelen tuskó elvette az életüket.

Tévedés ne essék, a gyilkos nem azért ölt, mert cigány. Azért ölt, mert kisebbségi komplexusos értékrendjében az erőszak repíti fel őt a tápláléklánc csúcsára. Nem minden cigány gyilkos és nem minden cigány civilizálatlan barom. De egészen egyszerűen magunk is bűncselekményt követünk el azzal, ha nem mondjuk ki, hogy ő, aki elkövette ezt a bestiális mészárlást, cigány. Mert ez csak újból rávilágít arra problémára, amit egészen egyszerűen képtelenek vagyunk megoldani évek, évtizedek óta.

A napokban láttam egy videót a YouTube-on - ezt egyébként Bayer Zsolt is megosztotta a Blogstar olvasóival -, amelyben egy értelmiségi, cigány vlogger fejti ki a véleményét az ötödik kerületben történt borzalmakról. A videó letaglózó. Érdemes végighallgatni a gondolatait, mert ez az öt perc is tökéletesen megmutatja, hogy a kulturált viselkedés, a józan gondolkodás és az elfogadott morális értékrendnek való megfelelés a társadalmi életben nem bőrszín kérdése. És kimondja: a Deák téri gyilkos saját maga adott egy újabb, borzalmasan fájó pofont a magyar cigányságnak, amire nem lehet mentség sem a származása, sem az életkörülményei. Egy minden ok nélkül elkövetett indulatból elkövetett gyilkosságra SEMMILYEN mentség és magyarázat nincs.

ŐK A MAGYAR CIGÁNYOK

minden tiszteletet, segítséget, odafigyelést és támogatást megérdemelnek!

Nem minden cigány születik eredendően bűnösnek, de a hétköznapok példái azt mutatják, hogy sokan közülük gyorsan azzá válnak. Mert nem akarnak integrálódni a társadalomba. Pedig tudnak, tudnának. Akár beszélünk erről a balliberális média számára rémesen kellemetlen témáról, akár mélyen hallgatunk róla, ezzel a problémával együtt élünk. Úgyhogy nagyon szépen kérem, azokat, akik liberális jogvédőt játszanak, ne csak a gyöngyöspataihoz hasonló ítéletek után tapsoljanak önelégült vigyorral a pofájukon, hanem akkor is dugják ki az orcájukat az ablakon, amikor egy pofon érkezik nagy svunggal.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/95415/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?