Blogolj!

A román miniszterelnök és az el nem ültetett fa esete


Ez akár lehetne egy népmese címe is, de sajnos nem az, pusztán a kínos valóság, ami megint csak azt bizonyítja, hogy eléggé furcsa erők működhetnek Romániában. Mindig van valami esemény, hír, amiből kiderül, hogy nem egészen stimmel odaát valami. Legutóbb maga a miniszterelnök erősítette meg ezt az általános nézetet.

Történt ugyanis, hogy a Nemzeti Liberális Párt 145. születésnapja apropóján Ludovic Orban az országnak több miniszterelnököt is adó, Erdély elszakításában is komoly szerepet játszó Brătianu család Argeş megyei, Ştefăneşti-en álló egykori rezidenciájába utazott, hogy felavasson egy múzeumot.

A helyszínen elhangzott kimondottan unalmas beszéd után egy fa elültetésére került volna sor, amivel nem is lenne gond, láttunk már ilyet, de ebben az esetben egy aprócska dologról elfeledkeztek a szervezők.

Egészen pontosan magáról a fáról.

Nem volt mit tenni hát, hamar feltalálták magukat a szereplők és úgy, mint a magyar népmesében a „hoztam is ajándékot, meg nem is” alapon ültettek is, meg nem is. Az akció pedig úgy nézett ki, hogy már meglévő fát ástak ki, majd dobálták vissza köré a földet.

A „nemes gesztusról” szerencsére videó is készült, amit Marcel Vela belügyminiszter lelkesen meg is osztott, ami persze csak nekünk szerencse, mert legalább egy kis szekunder szégyenérzet társaságában jót röhöghetünk a helyzeten.

A kínosságot csak később sikerült értelmezni, mert azóta Vela közösségi oldaláról lekerült a videó. De persze az internet nem felejt.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/95390/pics/lead_800x600.jpg
Ludovic Orban,románia,videó
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?