Blogolj!

Ingyenlecke az EP-nek

Ragnar Volarus

Az Európai Parlament ismét nekiszaladt a falnak. Utóbbi szerepet – mármint a falat - megint Magyarország játszotta.

Lassan megszokjuk, hogy ez a szereposztás, az EP ismét lógó orral távozik az asztaltól, mi pedig fáradtan konstatáljuk, hogy megint néhány idiótára fordítottuk a drága energiánkat.

Most éppen David Sassoli, az Európai Parlament elnöke csinált magából hülyét. Navracsics Tibor tűpontosan rá is világított, hol követte el a hibát Sassoli, aki magas pozíciója ellenére elég nagy szamárként állt hozzá ehhez az ügyhöz. Mint aki nem tudja a vélemény és a jog szavak jelentését. Navracsics úr viszont érthetően elmagyarázta neki.

A vita politikai, azaz véleményvita. Ezzel szemben a magyar kormány álláspontja szerint a vélemények lehetnek különbözők, a lényeg a helyzet jogi megítélése.

A szomorú az egészben az, hogy volt aki minderre rávilágított Sassoli úrnak és az egész kócerájnak, de nem sikerült fényt csempészni a nagy elmékbe.

Ez ügyben pedig a Bizottság képviseletében Vera Jourová már nyilatkozott, miszerint az eddigi magyar intézkedésekben és jogszabályokban jogi szempontból nem lehet kivetnivalót találni. Következésképpen az Európai Parlament – mivel különböző pártállású képviselőkből áll – sokszínű, időnként egymással is ellentétes álláspontot fog képviselni, addig a magyar kormány egy logikailag tiszta és egyszerű helyzetet képviselhet.

Sassoli úr tanulhat belőle. Ha akar. Mert nem az a jellemző Európa vezetőire, hogy tanulnának a hibáikból, amit szintén jól foglalt össze a korábbi magyar uniós biztos.

A viták során elhangzott magyar érvek semmilyen formában nem alakították az Európai Parlament későbbi Magyarországgal kapcsolatos határozatait, mint ahogyan a magyar kormány irányvonala is változatlan maradt. Mindez azt is mutatja, hogy az Európai Parlament ilyen ügyekben önként felvállalt missziói eredménytelenek.

Kicsit olyanok ők ott az EP-ben, mint az ismert vicc vak lova. Ahol ugye az öreg paraszt szeretné eladni a vak lovát. De a vevő látja, hogy mindennek nekimegy, állandóan megbotlik, idővel szóvá is teszi, hogy ez a ló bizony vak. Mire az öreg paraszt: Nem vak ez, hanem bátor!

Csakhogy az EP-re inkább illik a botor, mint a bátor jelző. Bátrak akkor lennének, ha végre beismernék saját hülyeségüket, amit makacssággal tetéznek. Azt pedig tudjuk, hogy ez a legveszélyesebb párosítás. Mikor a hülyeség makacssággal párosul.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/94871/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?