Blogolj!

KariGeri és a probléma


Ki így, ki úgy, de állást foglaltak a fővárosi polgármesterek, a vélemények alapján valószínűsíthető, hogy Budapest hamarosan "újranyithat".

Fotó: Lokál

Nézzék el nekem, vidéki parasztnak, hogy mégis értetlenül állok Karácsony Gergely szavai előtt, amelyekkel a kormányt gyávának és teszetoszának bélyegezte, amiért az nem hozta el a főváros "felszabadítását" a vidékével együtt. Hiszen én úgy tudtam, Budapest mindig is speciális polcon helyezkedett el. Nem, nem arra a sztereotipikus attitűdre gondolok, hogy a budapesti szerint van a tündöklő metropolisz, a többi meg csak szántófölddel gazdagon megpakolt gyarmat és nem is arra a sztereotipikus "vidéki" hozzáállásra, hogy minden pökhendi pesti egy sznob - már bocsánat - geci. Sokkal inkább arra, hogy például egy ilyen, koronavírusos, járványos, pandémiás, miazmás szituációban talán nem baj az, ha óvatosabban kezeli a kormány a vírus gócpontjának számító Budapest egészségbiztonság korlátainak felszabadítását és mielőtt arról döntene, felkéri a kerületi polgármestereket, dobják be a közösbe meglátásaikat.

A reakciókat olvasgatva persze azonnal világossá válik, a balliberális városvezetők egytől-egyig az egységes Karácsony-kánont fújják és most nagyon úgy érzik, hogy a kisebbségi komplexusos nagyfőnökük feltalálta a pesti viaszt: a kórházak átfertőzöttségével lendülnek kormánybuktató attakba és csattogó csulákkal átitatott "szentbeszéddel" hirdetik, hogy mi a probléma.

A kormány hezitál. A kormány kérdés nélkül dönt. A kormány nem egyeztet az önkormányzatokkal. A kormány egyeztet az önkormányzatokkal. A kormány nem vállal felelősséget. A kormány nem ad felelősséget. A kormány nem informál. A kormány nem informál megfelelően. A kormány nem informál úgy, ahogy mi akarjuk.

Et cetera, et cetera, a padlás már dugig van az ellentmondásos tézisekkel és antitézisekkel és különben is nagyon jól tudjuk, mindenkinek az kell, ami nem lehet az övé, de amikor már megkapta, akkor eldobja.

Két hónapja "gazdagítja" az életünket ez a tetves járvány, de az ellenzéki oldalnak még mindig nem sikerült túllépnie politikai sértettségén. Továbbra is jellegtelen és érdeminek semmiképpen, de vitának is nehezen csúfolható hergelésekkel rukkolnak elő, miközben folyamatosan másokra - leginkább Orbán Viktorra - mutogatnak. Ne érje szó a ház elejét. Elolvastam a Budapest Restart mind a tizenöt oldalát. Vannak használható gondolatai, szó se róla. Ám az az elfojtott gyermeki agresszió, amivel a főpolgármester viseltet a polgári értékrendet képviselő oldal iránt le sem mosható a dokumentumról. És pontosan erre utalt Gulyás Gergely is a délelőtti Kormányinfón.

Karácsony Gergelyt demokratikus módon megkérdezte a kormány arról, milyen intézkedéseket javasol saját városában a járványügyi intézkedések lazítása érdekében.

Nem azért, mert nélküle ne döntenének, hanem azért, mert a becsület és nem utolsó sorban a demokrácia eszméjének és intézményének eleganciája megkívánta.

De Karácsony Gergely képtelen volt egy egyenes, mindenféle személyeskedést nélkülöző válaszra. Hát ez a probléma. Na meg az, hogy a főpolgármester nem érti, hogy ez a probléma.

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/94847/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,Karácsony Gergely,koronavírus
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Ottó 2020-05-16 13:16:33
Ez karigeri egy sorozat gyilkos kupac szar a pesti idős otthonokban, de akkora mint ide Vlagyivosztok. Kaszás képében osztogatja, pontosabban fosztogatja az emberek életét. Ő egy lottyadt pöcsű gyáva, hazug, sehonnai tesze tosza nem a KORMÁNY. még hogy azért nem tud intézkedni mert nincs információ. Rajta és hason szőrű elvbarátain kívül az egész ország kívülről fújja a budapesti fertőzési és halálozási adatokat, mint a londoni 6:3-at. A budapesti lakosság az ország népességének 18-20 %-át teszi ki. Ezzel szemben Budapesten van és volt a fertőzöttek 50-52%-a, az elhunytak 71 %-a, és a Pesti úti idősek otthonából került ki minden tizedik elhalálozott ember. Te b@zi képű k@csög milyen adat kell még neked. pest megyével együtt még siralmasabb a helyzet. A sok lúzer pesti ráadásul befertőzte Fejér és Komárom-Esztergom megyét.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?