Nem volt hatos a lottón
Nyerőszámok: 2 (kettő), 14 (tizennégy), 27 (huszonhét), 32 (harminckettő), 36 (harminchat), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt, az 5 találatos szelvényekre egyenként 332.755 forintot; a 4 találatos szelvényekre egyenként 7.765 forintot; 3 találatos szelvényekre egyenként 2 145 forintot fizetnek.
Blogolj!

Szemfényvesztés: Márki-Zay rohamtempóban gyurcsányosodik


Trükkök százaival veszi palira a „függetlenobjektív” médiát és az ellenzéki közvéleményt. Jótékony hősnek ábrázolja magát, miközben brutális megszorítást vezényelt le önkormányzati intézményrendszerében, ráadásul csődhelyzettel is fenyegetőzik.

Fotó: Facebook/Vásárhelyi Teelvízió

Márki-Zay Péter őszödi példaképe nyomán előremenekül, és trükkök százaival igyekszik etetni a balliberális tábort, miközben – a klasszikus után szabadon – lódít és csúsztat reggel, éjjel meg este.

Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom nevű fantompárt elnöke az utóbbi napokban azzal hisztizte és könyörögte be magát az országos „függetlenobjektív” sajtóba, hogy miközben a parlament képviselők 11,4 százalékkal emelték juttatásukat, ő – nagy kegyesen és jótékonyan – három hónapra lemond fizetése 11,4 százalékáról, valamint azzal rodeózik, hogy a gaz, galád Orbán-kormány megszorításai miatt augusztusra fizetésképtelenné válik az általa vezetett város.

Ha azonban a dolgok mögé nézünk, villámgyorsan kiderül a gyurcsányi típusú átverés: a materialista keresztény önjelölt miniszterelnök-jelölt esetében is fecseg a felszín, hallgat a mély! A pocsék városvezetése és erősen vitatható húzásai miatt kutyaszorítóba került Márki-Zay igyekszik előremenekülni, de ha már kutyaszorító, a hazug politikust szerencsére (szinte) mindig hamarabb utolérik, mint azt a bizonyos sánta csahost. Miről is van szó?

Hódmezővásárhelyen hetek óta áll a bál, mert Márki-Zay – a felelősséget szemtelenül az intézmény- és cégvezetőkre hárítva – brutális megszorításokkal öntötte nyakon a (veszélyhelyzetben átmenetileg bezárt, takaréklángon működő) helyi önkormányzati intézmény- és cégrendszert. A járványhelyzetre és a válságra hivatkozva az örök érvényű balliberális recepthez nyúlt: megszorítással, elvonással kólintotta fejbe az érintett egységek dolgozóit (mint ellenzéki kollégái Miskolcon, Vácott vagy Ózdon). Több mint száz vásárhelyi önkormányzati munkavállalónak, közalkalmazottnak kellett – Márki-Zay szerint „önként és dalolva”, még véletlenül sem nyomásgyakorlás vagy kényszer hatására, hanem „józan belátásból” – lemondania bére 50-75 százalékáról. A városvezetés 160-170 ezer forintból élő embereket sodort ezzel a vegetálás szélére, több mint száz helyi család megélhetését tette kockára. A polgármester közben „szociális érzékenységét” és „humánus megoldását” dicsőíttette fenékfényesítő lakájmédiájával (mondván: nulla forintos állásidőt is elrendelhettek volna), amiről az embernek csak a régi Lenin-vicc jut eszébe a labdázó kisgyerekekről no meg arról, tudják, hogy milyen rendes is volt ez az elvtárs, hisz akár közéjük is lövethetett volna...

A felháborodás csak tovább nőtt, mikor kiderült, hogy a bércsökkentés – hogy, hogy nem – nem érinti a tűzhöz közel állókat, vagyis Márki-Zay közvetlen munkatársait, beosztottjait, azaz a polgármesteri hivatal dolgozóit. Rajtuk – úgy tűnik – nem kell spórolni, megtakarítani. Hab a tortán, hogy a helyi sajtó egyértelművé tette: miközben az önkormányzati intézmények, cégek dolgozóit durván megvágják, a városvezetés díszes kompániája, a polgármester és szocialista alpolgármestere (bevallottan home office-ból) megtartják milliós havi fizetésüket... Na, akkor robbantott Márki-Zay, aki érezhette, hogy vaj van a füle mögött, ráadásul fokozódik a nyomás, és bedobta a 11,4 százalékos – három hónapra szóló – úgynevezett „jótékonykodást”. Vessük ezt össze gyorsan azzal, hogy a fizetése még így is egymillió forint fölött marad(!), miközben több mint száz közalkalmazott nagyságrendileg kisebb bérének felét, háromnegyedét nyesték le Vásárhelyen! Szintén jelzésértékű, hogy miközben a magát Orbán Viktor kihívójának vizionáló viccpolitikus jótékony hőst csinál(na) magából a balliberális sajtóban, adakozása valójában mintegy 300-400 ezer forintra rúghat, miközben az általa feszt szapult Lázár János országgyűlési képviselő 3 millió(!) forintot ajánlott fel a helyi kórház támogatására. Ennyit akkor Márki-Zay szemfényvesztéséről, látványpékségéről, több szót nem is érdemel.

A vásárhelyi városvezető azonban kóros szereplési mániájától és feltűnési viszketegségétől hajtva azt is feltálalta az arra fogékony sajtónak, hogy a gaz, galád Orbán-kormány megszorításai miatt városa augusztusra fizetésképtelenné válik, vagyis jelen állás szerint csak a júliusi béreket tudja fizetni az önkormányzat, mely akár leépítésekre is kényszerül. Persze a csődhelyzetért kizárólag a kormány, a Fidesz meg a vírus a felelős, avagy mindenki más, csak az az elvileg közgazdász végzettségű polgármester nem, aki bő két éve vezeti Hódmezővásárhelyt...

Erről csak annyit: a kormány teljesen jogosan hirdette meg a válságban a közös teherviselést. Az önkormányzatoknak is hozzá kell járulniuk az egészségügyi, gazdasági károk elhárításához, a problémák megoldásához, például a gépjárműadónak a központi járványügyi alapba irányításával. Hódmezővásárhely esetében a közös teherviselés költségei a büdzsé 1-2 százalékát érintik, érinthetik. Ettől még nem kellene összeomlania egy megyei jogú város költségvetésének, ahogyan érdekes módon Budapest, Szeged, Szombathely vagy Pécs sem jelent csődhelyzetet, csak Vásárhely. Mert az előző években felelősen gazdálkodtak, tartalékot képeztek. Nem véletlenül mutatott rá a helyi Fidesz, hogy ki is a hibás: „a polgármester elpazarolta a város pénzét, és egyetlen forint többletforrást sem hozott a városba. Márki-Zay Péter most több száz önkormányzati dolgozó bérét veszi el, és a vásárhelyi családokkal fizetteti meg a saját alkalmatlanságának az árát. Nem a kormány, hanem Márki-Zay Péter vitte csődbe Hódmezővásárhelyt, nem 150 milliós elvonás, hanem Márki-Zay kétéves pazarló, felelőtlen és alkalmatlan gazdálkodása miatt nem tud bért fizetni a város augusztustól.”

Tudjuk jól, az kiabál a legjobban, akinek a háza ég. Ami Márki-Zay hisztijét és bő kétéves városvezetői működését illeti, találóan jellemzi azt Karsay Ferenc budafoki polgármester egy hónappal ezelőtt írt nyílt levele. Ízlelgessük az üzenetét:

„Tehát azt látni kell, hogy a védekezésre elvont gépjárműadó tételen csak akkor múlhat egy önkormányzat működőképessége, ha a vezetők alkalmassága már eleve nem megfelelő. De ez esetben a gépjárműadó lesz az adott önkormányzat legkisebb gondja. Nehéz helyzetek, válsághelyzetek békeidőben is előfordulnak, és megéltünk már válság utáni forráshiányos éveket is. Egy vidéki, kisebb önkormányzatnak, ahol több hátrányos helyzetű lakos él, mint a stabil egzisztenciával rendelkező, talán sosem volt könnyebb, mint nekünk most. De egy jó vezető nem siránkozik, hanem kihozza az adott körülményekből a legjobbat. Erre törekszünk mi is. A könnyebb út mindig az, ha a körülményeket kritizáljuk, és azokra fogjuk a gyenge teljesítményt. A nehéz út pedig az, hogy a körülmények ellenére jól teljesítsük a feladatokat, mert azt csak egy tapasztalt, hozzáértő csapattal, sok munkával és áldozatokkal lehet elérni.”

Pontosan ennyit akkor a könnyebb utat választó Márki-Zay siránkozásáról. Nem mást igyekszik elrejteni, mint a gyenge teljesítményt. Ami pedig a „függetlenobjektív” szégyenszövetségeseinek kórusát illeti, nem ártana figyelembe venniük: növeli, ki elfödi a bajt...

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/94378/pics/lead_800x600.jpg
baloldal,ellenzék,Hódmezővásárhely,koronavírus,Márki-Zay Péter,megszorítás,Mindenki Magyarországa Mozgalom,önkormányzat
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Ottó 2020-05-17 19:06:12
Buziba hajló mosolynak nevezhető valamidet liberális szarjankókám nem akarom elhinni, hogy a hódmezővásárhelyi népek jelenleg is élvezik és tolerálják és magukévá teszik. A sok-sok hülye hódmezővásárhelyi megérdemelte amit most kap ,mert reád szavazott, és helyi népek ezt kaptátok. Kanadából importált messziről jött ismeretlen gyüttment auslander, sz@ros szoros fizetett katonája kellett a tudatlan paraszt hódmezővásárhelyi népességnek. MEGKAPTÁTOK!!!! A tudatlan ember nem ismeri azt a mondást, hogy a messziről jött gyüttment szarjankó azt állít amit akar. SAJNÁLLAK BENNETEKET VÉREIM, hogy ilyen bódult hülyék vagytok.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?