Blogolj!

Hungarofób románok pingponglabdája másfél millió erdélyi magyar


Nem tudom, hogy a szánalmasságtól a fekete humorig terjedő skálán hol helyezkedik el az a szituáció, amikor a magyarsággyűlölő román vádolja a magyarsággyűlölő románt a magyarság szeretetével.

Fotó: uh.ro

Bună după-amiaza, România!

Azt eddig is tudtuk, hogy nálatok laknak-e állatok, de hogy ezek olyan magasságokig másznak egymás taknyos hátán, hogy államfői minőségükben magyarságellenes uszításba kezdjenek - azt legfeljebb csak sejtettük. Románul köszönök hát rátok, mert a Google-fordítót én is tudom használni és a román nyelvet én is gúny tárgyává tudom tenni. Ahogy azt tette a ti elnökötök a mi nyelvünkkel. Egyébként, tényleg nem tudom, hogy a szánalmasságtól a fekete humorig terjedő skálán hol helyezkedik el az a szituáció, amikor egy velejéig magyargyűlölő román kezdi el azzal támadni a hasonszőrű elveket valló hungarofób románt, hogy a magyarok kezére akarja játszani Erdélyt.

Románia azon furcsa helyek egyike, ahol a parlamentben az ellenék van többségben és ahol a belpolitikai viszonyok kuszábbak mint a Barátok köztben a családi szálak. Az ellenzéket a szocdemek alkotják, a gyeplő viszont a kisebbségben lévő liberálisok kezében van. Közös hobbijuk persze akad:

pingpongütővel püfölni a labdává tömörített székelyföldi magyarságot.

Hogy tisztába tegyük a dolgokat: a szocdem-libsi román házi pingpongmeccs azért robbant ki szerdán, mert Kulcsár-Terza József és Biró Zsolt romániai magyar képviselők tavaly decemberben benyújtottak egy, a Székely Nemzeti Tanács által kidolgozott törvényjavaslatot, amely területi autonómiát irányozna elő Székelyföldnek, regionális döntéshozatallal, önálló önkormányzásssal, meg mindennel. Valamint, hivatalossá tenné a magyar nyelvet is a Hargita, Kovászna és Maros megye egy részét magába foglaló történelmi Székelyföldön. Az persze egy percig sem volt kérdés, hogy a románok - legyenek azok libsik vagy szocdemek - úgy csapják le az asztalról a javaslatot, mint vak a poharat, de nem siették el.

Olyannyira nem, hogy Marcel Ciolacu, a többségi ellenzéki szociáldemokraták elnöke a törvénytervezet hallgatólagos elfogadásával vádolta meg a Johannis-Orban álompáros vezette kormányt és liberális pártot. Szerinte ugyanis a kormány két hónapot várt a tervezet véleményezésével, és ezt csak az után küldte el nekik, hogy már lejárt a törvény megvitatásának határideje. No, erre jött Johannis magyarsággyalázó kirohanása, ezt az aljassággal átitatott mondókáját kezdte magyar nyelven a román államfő "Jó napot, PSD!" beköszönéssel.

Kelemen Hunor: A román államfő a magyarok ellen kelt gyűlöletet

Államfőhöz méltatlan, hisztérikus kirohanásnak, a magyarok elleni gyűlöletkeltésnek nevezte Kelemen Hunor azt, hogy Klaus Johannis román államfő Székelyföld autonómiastatútumának hallgatólagos elfogadása miatt azzal vádolta az ellenzéki Szociáldemokrata Pártot (PSD), hogy „odaadná Erdélyt a magyaroknak".

Szerda este a szenátusi vita során egyébként - ahogy az várható is volt -, a román pártok szónokai az autonómiatervezetet egyöntetűen elutasították, románellenesnek minősítették, beterjesztését pedig provokációnak nevezték, blablabla. DE! A kecske is jóllakott és a káposzta is megmaradt: egy nap leforgása alatt kétszer is sikerült nyilvánosan megrugdosni a magyarokat. Szép munka! Megszoktuk. Nincs következmény? Azt is.

Az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt szövetségeként létrejövő EMSZ tűpontosan világított rá a jótékonysági magyarsággyalázó pingpongmeccs lényegére: Johannis képtelen megbirkózni a koronavírus-járvány jelentette válsággal, sorozatos kudarcokat kénytelen elkönyvelni, ezért az államelnök egy régi, jól bevált trükkel - a magyar kártya újbóli kijátszásával - igyekszik elfedni ezeket. Szerencsére a maroknyi székely bár porlik mint a szikla, megtörni nem lehet, s mint írják:

"Közösségünk tagjait korábban fenyegették már meg akasztással szabad szimbólumhasználatunk jogos igénye miatt, támadtak már ránk botokkal hősi katonatemetőnkben, ellehetetlenítették a magyar nyelvű orvosképzést, Klaus Johannis mostani megszólalásával azonban ismét szintet lépett a romániai magyarellenesség. Jól látható, hogy a komoly titkosszolgálati háttérrel rendelkező államelnök uszít és gyűlöletet kelt, pillanatnyi politikai hasznot remélve. Ezzel azonban nemzeti közösségünkből - 20. századi módszerekkel – oly módon gyárt ellenségképet egy, a járvány miatt egyébként is felfokozott helyzetben, melynek következményei beláthatatlanok."


Bună după-amiaza, România!

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/94135/pics/lead_800x600.jpg
határon túli magyarok,Klaus Iohannis,magyarság,románia,Székelyföld
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
László 2020-04-30 21:25:48
Nem tudom a holland jogállamiság-védők felébredtek-e ájulásukból, mert példátlan amit ez a szász elfajzott valaki művelt!?Közönséges és aljas szándékú nyilatkozat egy államfőtől büntetlenül nem maradhat. Kíváncsi vagyok, hogy az EU eltűri-e mindezt? A tanulság persze megmarad! Döntsék el legközelebb a románok, hogy ki legyen az államfő abban a tákolmány országban! A magyaroknak, székelyeknek, csángóknak üzenem: Államfő választásakor MARADJ OTTHON!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?