Blogolj!

A “demokratikus” új váci polgi lenullázta a beosztottjait


Matkovich Ilona összellenzéki polgármester javaslatára egyes önkormányzati intézmények dolgozóinak bérét április 20-tól, nulla forintra kellett csökkentenie a vezetőnek – tudta meg a vaconline.hu.

Míg a megnövelt politikusi pozíciókra és a megemelt politika pótlékokra tudott pénzt szakítani az önkormányzat, addig azoktól a közalkalmazottaktól, munkavállalóktól meg kellett vonni a teljes fizetésüket és állásidőt kellett nekik elrendelni, akik olyan intézménynél dolgoznak, mely a járvány alatt szünetel.

Ez azt jelenti, hogy míg egyes felelős politikusok azon gondolkodnak, hogyan tudják a lehető legtöbb segítséget adni a munka nélkül maradtaknak, addig a balliberális Matkovich, bár a jogszabály megengedné, hogy alapbért, távolléti díjat, a minimálbérnek megfelelő összeget vagy legalább a fizetés egy töredékét odaadja a dolgozóknak, külön felhívja a figyelmet, hogy egy fillért se kapjanak az érintett dolgozók.

Beigazolódni látszik az a tézis, hogy a baloldal válság esetén csakis megszorításokban tud gondolkodni, hiszen miközben a balliberális pártok az országos sajtóban hetek óta fizetésemelést követelnek a közszférában, addig helyben még az eddigi bért is teljes egészében elveszik az önkormányzati dolgozók jó részétől.

Mert hol máshol kellene kezdenie egy városvezetőnek a spórolást. Hát persze, hogy saját munkatársain. Azokon az embereken akiknek a munkája eddig tökéletesen megfelelt és akiknek a munkájára szükség lesz, mikor a járvány megszűnik és újra kell indítani az életet. Ezeknek az embereknek a fizetése benne van már Vác 7 milliárd forintos költségvetésben, a pénz a kasszában van, maximum azt másra fogják költeni.

Más városok vagy a kormány felszabadítják a tartalékot, átcsoportosítanak, új feladatokat jelölnek ki a dolgozóknak, csak hogy védjék a munkahelyeket. Nem így Vácott. Itt a városüzemeltetésben vagy a kulturális intézményeknél két dolog közül választhatnak a dolgozók. Megtartják a munkahelyüket, fizetés nélkül vagy elmennek munkanélküli segélyre, de akkor pedig az állásukat vesztik el.

Nem könnyű ilyen helyzetben okosnak lenni, de az pontosan látható, hogy a váciak mennyire számíthatnak polgármesterük segítő jobbjára, mely pont akkor enged el, mikor a leginkább kellene szorítania. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/93844/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,Matkovich Ilona,Vác
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Figiri Farkam 2020-04-28 12:36:27
Szegény szegény (lelkileg agyilag erkölcslieg IQilag szegény dagi zsírgazdaghi)MEGÉLHETÉSI FIDEZSES HAZAÁRULÓ KÉPVISELŐK MI LESZ így VELETEK?(ÉLETETKEBEN ELŐSZÖR EL KELLENE MENNI VERSENSZFÉRÁBA DOLGOZNI baráti valósághamisitó félrevezető fideszes kutatóintézetek,ügyvédiirodák millióstanácsadók, és politik,ai faszlengetők után) ki kell veni 25cégből az osztalékot hogy ne haljatok éhen mint ÁLTALATOK GYÁRAKBÓL NAPONTA kirúgott és import EUnkivóüli vendgémunkásra a lezárt határok ellenrée lecserélt (!!!!) magyar (valóban) dolgozók?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?