Blogolj!

Karácsonyi ajándék járvány idejére


Nem sokáig gondolkodott fővárosunk "felelős" polgármestere azon, hogy  járványügyi szempontból milyen fontos intézkedések szükségeltetnek ahhoz, hogy az ország betegeinek 60 százalékát adó város minél könnyebben átvészelje a járványt.
Míg a kormány napról napra újabb döntéseket hoz, melyekkel az országot és lakóit próbálja kihúzni a gondból, Karácsony nagyjából arra képes, hogy  Facebook bejegyzésekben is bírálja a kormányt annak döntéseit és fővárospolitikáját. Mikor például mindenki azért könyörgött, hogy legyen ingyenes a parkolás, hogy minél kevesebb ember járjon tömegközlekedéssel, akkor is a miniszterelnöknek kellett beavatkoznia, mert többek között karigeri sem volt képes ezt a döntést meghozni, fontosabb volt a bevétel, mint az emberélet. 

De most végre megvan az első gazdaságélénkítő döntés!  

A járványveszély gazdasági hatásainak enyhítése különösen szükségszerűvé teszi a javadalmazási rendszer átalakítását, mivel a fővárosi tulajdonban álló gazdasági társaságoknak a várható gazdasági visszaeséshez való alkalmazkodása kulcsfontosságú a fővárosi közfeladatok hatékony ellátása szempontjából. 

Vagyis a jelen helyzetben az a legfontosabb, hogy a baráti cégvezetők, akár havi négymillió forintos jutalmat is felvehessenek, a súlyos anyagi helyzetben lévő önkormányzattól, hogy hatékonyan tudjanak alkalmazkodni a megváltozott helyzethez.

Arról nem szólnak a hírek, hogy a fővároshoz tartozó idősotthonok mennyi pénzt kapnak, hogy alkalmazkodni tudjanak a megváltozott helyzethez és ne haljon meg naponta több ember is a főváros hanyagsága miatt, arról viszont igen, hogy a főpolgármesteri hivatal megemeli létszámát 43 fővel,

 

döntően kommunikációs és koordinációs többletfeladatokra hivatkozva. Az adóiroda létszámát többek között azzal az indokkal bővítik, hogy „a várható iparűzésiadóbevétel-kiesés ellensúlyozása az adóigazgatási apparátus megerősítését is szükségessé teszi”. 

Vagyis minden maradt a régiben egy jó baloldali politikust még egy holmi koronavírus járvány sem akaszthat meg abban, hogy arra használja a köz vagyonát, hogy abból minél többet tudjon osztogatni a haveroknak, sőt egy ilyen világjárvány erre a legjobb alkalom, hiszen ilyenkor akik az ország érdekeit előrébb látják a saját érdekeiknél most nem arra figyelnek, hogy milyen mutyik vannak a felszín alatt, hanem arra, hogy kijussunk ebből a helyzetből.
De azért jó ha tudják az ügyeskedők: a járványnak is vége lesz egyszer és lesz idő másra is.
2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/93480/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,Karácsony Gergely,koronavírus
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Ottó 2020-04-29 11:43:49
Ez sz@rjankó és sz@rkeverő t@hó, még mindig nem csinált semmit a pesti úti idős otthon halálozási számának csökkentése érdekében. Leszarja a vonatkozó törvényi kötelezettségeit, hogy történetesen ebben az otthonban min. 1 főállású foglalkoztatásban dolgozó orvost kellene alkalmazni. Nem igaz, hogy ezt az ócska, jellemtelen sz@rjankót a pestiek nem citálják, citálták már a Törvény színe elé, a hülye picsa alpolgármesterével együtt, hogy törvényességi kötelezettségeinek, feladatainak eleget tegyen !!! A haverok juttatásai már ismertté váltak, csak a vén sz@ros soros által adott 1 millió dollárból (ha adott egyáltalán) mennyit fordított az Öregek otthoni lakóinak korona vírus ellen védelmére.
Válaszolok
Zolika 2020-04-18 19:50:19
Jogállamisági probléma, hogy ezt a hozzá nem értő tanácselnököt nem lehet kirúgni.
Megint a haverok zsebét tömi, közben a vírus tombol Budapesten .
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?