Blogolj!

Gyermekeink jövőjével szórakozik a PDSZ


Azért a politikai ellenállásnak is vannak határai. Már megszokhattuk, hogy a baloldali elköteleződésű pedagógusokat tömörítő PDSZ, teljesen mindegy, hogy milyen döntést is hoz egy konzervatív kormány, tiltakozik, de az, hogy most több ezer gyerek jövőjét is képesek feláldozni politikai akciójukért, mindenen túlmegy.

Nem kell nagyon messzire mennünk időben, hiszen pár hónappal ezelőtt már végigfutott egy PDSZ-es tiltakozási hullám az országon, ahol nem kicsit lógott ki a lóláb. A fasiszta írót nem tanító tanár és a TASZ által szervezett tiltakozási gyorstalpalók erősen megmutatták, hogy mik is ezeknek a tiltakozásoknak a valódi lényege, gyengíteni a jelenlegi kormányt és szembe menni mindennel, ami keresztény, nemzeti és konzervatív.
De ha az eseményt önmagában nézzük még azt is mondhatjuk, hogy nincs ezzel semmi baj. Van egy baloldali szervezet, akinek nem tetszik az a világnézet, amit a jelenlegi hatalom képvisel és ennek szeretnének hangot adni. Demokrácia van, megtehetik. Sőt tegyék is meg, minden véleményre szükség van.
De mikor a vélemény kinyilvánítása átmegy olyan nyílt politikai akcióba, mely az érettségit is veszélyezteti, amellett nem lehet elmenni szó nélkül. A PDSZ ugyanis kijelentett, hogy nem hagyja, hogy 85 ezer gyereket és 6 ezer pedagógust "rángassanak" be érettségizni a járványügyi veszélyhelyzet kellős közepén. Ezért koordinált szabadságkivétellel akarják megakadályozni a májusban megtartandó érettségit. 

Most aki csak megteheti és szükség van rá, teszi a dolgát. Orvosok, katonák, rendőrök, ápolók, boltosok, gyárosok, raktárosok és fuvarosok dolgoznak, hogy az ország ne bénuljon meg, legyen elég élelmiszer, gyógyszer, a betegek el legyenek látva.
De nem pár száz pedagógus. Ők most akarnak szabadságra menni, mikor a legnagyobb szükség lenne rájuk, mikor levizsgáztathatnák tanítványaikat, hogy szeptemberben - mikor már túl leszünk ezen az egészen - boldogan mehessenek választott egyetemükre és kezdhessék új életüket, tanulmányukat.
És nem csak saját tanítványaikat veszélyeztetik. Hiszen, ha pár száz pedagógus kiesik a rendszerből, akkor az az egész országra hatással lesz, ami azt jelenti, hogy borulhat az egész érettségi, felvételi és a következő egyetemi szemeszter.

Ha van olyan, aki úgy gondolja, hogy egy politikai akció miatt érdemes ekkora katasztrófát okozni, annak nem csak arról érdemes elgondolkodnia, hogy jó pályát választott e, hanem arról is hol siklott ki ennyire az élete, hogy ilyenekre képes.
2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/93486/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
kata válasza: Zolika bejegyzésére 2020-04-18 21:06:38
Szét kellene robbantani az egész bagázst! A működésük egyébről sem szól, mint gondolkodás nélküli ellenkezés a kormány bármilyen javaslatára. De egy építő javaslatot még nem tettek. Azonkívül a folyamatos ájvékolás, hogy a kormány nem támogatja a pedagógusokat. Még egyszer ki nem ejtették a szájukon, hogy köszönik az évek óta tartó fizetésemelést, a pedagógus életpálya bevezetését, csak azt hallottuk, hogy kevés, késő, nem mindenki érint. Egyébként mi közük a diákokhoz, ha ők pedagógus szakszervezet? Miért akarnak keresztbe tenni nekik? De a diákok is megszólalhatnának, ha nekik nem tetszik ez a nyomulás!
Válaszolok
Zolika 2020-04-18 19:51:47
Gazemberek. Kommunista csürhe.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?