Blogolj!

Karácsony bárkája

Dorogi László

Ha újra megszülethetnék, biztosan balliberális politikus lennék. Egyrészt, nem fordulna fel a gyomrom mindenféle gusztustalan gaztett elkövetésétől, másrészt meg azt tehetnék, amit csak akarok. Ez lenne csak az élet csikánó, úgy forogna rajtam a köpönyeg mint a ringlispíl!

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ilyen habkönnyű az élet a Karigeri kormányozta budapesti bárkán is, csak arra kell nagyon odafigyelni, hogy mindig legyen mód Orbánozni, kormányt fikázni és nagy gonosz szörnyetegnek beállítani a Fideszt. Amíg erre képes vagy, addig semmi gond, sütkérezhetsz a sebesen sikló liberális hajócska fedélzetén.

A főváros fura ura huszonegyedik századi Noéként gyűjtötte maga köré az elvtárs állatokat, hogy megmentse őket a koronavírus-járvány okozta pusztítástól, ám a beszállás előtt azért gyorsan telesírták keserves könnyükkel az internetet: az a mocsok, szemét kormány ki akarja véreztetni az önkormányzatokat, a Zorbán amúgy is tejhatalmat adott magának a koronavírus-törvénnyel.

Erre most mit csinált ez a rohadék miniszterelnök? Szent Grált adott a polgármesterek kezébe: nosza, húsvét hétfő éjfélig kezdjenek valamit a kipicsogott, korlátlan hatalmukkal.

A bárka rögtön megfeneklett. Nagyon furcsa lehet ez a helyzet egyes ellenzéki városvezetőknek, mert most végre csinálniuk is kéne valamit, bármit, akármit. Ahelyett, hogy gáncsoskodnak és habzó szájjal visítanak. Persze, ez már nem megy.

Vegyük például az állatgyűjtögető Karácsonyt, aki Orbán Viktor csütörtök délutáni bejelentése után - miszerint a kormány korlátlan időre meghosszabbítja a kijárási korlátozást és a polgármestereket speciális jogkörrel ruházza fel húsvét hétfő éjfélig - seperc alatt elkezdett hebegni-habogni közösségi oldalán a felelősségáttolásról, meg arról, hogy amikor a kormánynak kellene cselekednie, akkor a polgármesterek nyakába akasztja a bitót.

Érdekes.

Eddig ő akart felelősséget, de most hogy megkapta, már nem kell neki.

Aztán amikor éjfélt üt az óra hétfőn, majd újra akarja. És tovább siklik a bárka, az összes ordibáló állattal a fedélzetén.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/93113/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,Karácsony Gergely,koronavírus,Orbán Viktor
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?