Blogolj!

Diagnózis: IDIÓTA

Ragnar Volarus

Itthon vagyok. Én otthon maradtam. Egyrészt otthonról dolgozom, de amikor nem, akkor is otthon maradok. Pedig odakint süt a nap. Tavasz van. Állítólag mindenki azt az évszakot szereti, amikor született. Én nem cáfolok rá erre, ez a kedvenc évszakom.  

Sétálnék, élvezném a napsütést, de nekem valahogy elsőre is leesett, felfogtam, hogy most ez nem a legjobb ötlet. Örömmel látom, hogy ezzel nem vagyok egyedül, mások is képesek voltak dekódolni az egybites üzenetet. Március közepe óta csak a közértben és a gyógyszertárban jártam, meg kétszer a postán. Rengetegen megértették, hogy ez most nem egy rendkívüli tavaszi szünet. De nem mindenki.

Ma olvasom, hogy ellepték a kirándulók Velencét, ezért lezárják a parkolókat. Kedves honfitársaim, ti tényleg ennyire hülyék vagytok?

Mert ezek alapján nektek kéne leginkább otthon maradnotok és tanulni a gyerekkel. Mondjuk kezdhetnétek szövegértelmezéssel. Egészen egyszerű mondatokkal. Példának ott a „MARADJ OTTHON!”.

De a matek se lenne rossz. Kiszámolhatnád mondjuk, hogy ha többszáz ember sétálgat a Velencei-tó partján egymás hegyén hátán, és mondjuk van közöttük 5 beteg – aki még tünetmentes, de már fertőz – akkor a nap végén hányan tértek haza már koronavírus-hordozóként? Bónusz feladat, számítsd ki, hogy hány embernek adod majd tovább a lappangási idő alatt – amíg fogalmad nincs róla, hogy fertőző vagy -, amikor mondjuk csak a társasházban lemész a postaládához, vagy leviszed a szemetet és menetközben megnyomod a liftgombot.

Persze tudom, azt mondták, hogy ki lehet menni kirándulni. Menj. Olyan helyre, ahol nincs tömeg. De hétvégén elfogytak a Velence Korzón a parkolóhelyek. Amikor már csak nehezen találsz parkolót, akkor miben reménykedsz? A fajtársaid azért oda parkoltak, mert a Budai-hegyekben kirándulnak?

És most előre is bocsánat, de durva leszek. Tudod melyik a két legfertőzöttebb megye? Budapest és Fejér. Ti Velence Korzós barmok könnyen lehet, hogy sokat tettetek ezért. De nem vagyok naív. Tudom, hiába beszélek. Hízeleghet nektek a Győrfi Pál, meg az összes celeb csokorba kötve.

Most lezárják a parkolót a Velence Korzón. Ti tulkok meg majd megálltok messzebb, a Halász utcában, vagy a Pusztaszabolcsi úton. Mert ti olyan kibaszottul rafináltak vagytok. Rajtatok nem fognak ki! Nektek ne mondja meg senki, mit csinálhattok.

Ti vagytok azok, akik márciusig azért sírtatok, hogy úgy otthon maradnátok, mert elegetek van a munkából. Most otthon kéne lenni, de ti inkább császkáltok. És ti lesztek azok, akik a leghangosabban sírnak, amikor vége lesz ennek az egésznek, és újra rendesen be kell járni dolgozni, hogy otthon akartok maradni. Ti vagytok a fejben gyenge betegek, a Covidióták.

Ugyan ez itt nem Velence, hanem Balatonfüred, de olvasd el az utolsó mondatot a táblán.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/93060/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?