Blogolj!

Bőgőmasinák


Az őszi önkormányzati választások óta lassan megsüketülünk a sok sírás-rívástól, és belefulladunk a könnyáradatba. Szegény ellenzéki polgármestereknek annyira rossz, hogy lassan az Amnesty International is eldob kaszát-kapát és csakis a mi 14 elnyomott, politikai pályára tévelyedett hátrányos helyzetűnkre fordítja majd minden energiáját.

Ez a 14 dühös ember megint kiadta magából a hánynivalót. A Word helyesírás-ellenőrzőjén százszor átfuttatott közleményben olyanokat írnak például, hogy

A magyar önkormányzatok pártállástól függetlenül erőn felül harcolnak a járvány ellen.

Minden elismerésem. Szerintetek a többi 9,9 millió magyar mégis mi a búbánatot csinál? Makramézik és origamizik? Ha jól tudom, az orvosok is éppen a Maldív-szigeteken, a kereskedelmi dolgozók a Bahamákon, mindenki más pedig afrikai szafarin tölti a szabadidejét.

Aztán jön ez:

Az ország ipari szerkezete miatt a nagyvárosok, azon belül a fővárosi kerületek különösen érintettek.

Eközben például Gyomaendrődön, Csokonyavisontán és Hernádvécsén beköszöntött a kánaán. Szerintetek Győrben nem állt le az Audi gyár? Kecskeméten a Mercedes? És még sorolhatnám. De ti szegények most ott álltok bezárt bulinegyeddel. Nem lennék a helyetekben.

Jönnek ezek:

Az egészségügyi és szociális válság kezeléséhez a kerületi önkormányzatok nehogy nem kaptak anyagi segítséget a kormánytól, de elég információt sem.

A kormányszervek annyira nem kommunikálnak a veszélyhelyzetben, hogy a helyhatóságok konkrét kérdéseire sem válaszolnak gyakran.

A háziorvosok, ápolók és szociális ellátásban dolgozók védőfelszerelést is minimálisan kaptak a kormánytól, a kerületek magukra és a fővárosra számíthatnak.

Tehát a kormány dobjon mindent félre, a vidék le van ejtve, a legfontosabb, hogy a kekeckedő józsefvárosi/ferencvárosi/stb. önkormányzat megkapja a maga válaszait, és Müller Cecília személyesen vigyen védőfelszerelést a körzeti orvosnak. Teljesen vállalható. Azonnal intézkedünk.

Lássuk a folytatást:

Más európai kormányoktól eltérő módon a magyar nem állja a kieső bérek fedezetét.

Ez így ebben a formában nem igaz. Csak kicsit kell utánanézni. Máshol is a minimálbér, vagy annál is kevesebb jár, vagy ott is a befizetendő járulékoktól való eltekintés inkább a jellemző.

Van még:

Csalódtak, hogy a kormány egy szerintük “igazságtalan megszorító csomaggal” kezelné a válságot.

Azért tartják igazságtalannak, mert a nyereséges multik és bankok ugyan helyesen vannak benne, de a fizetők közül “kimaradtak azok a gazdasági szereplők, akik az elmúlt években szinte kizárólag állami és uniós forrásból tettek szert hatalmas vagyonokra.”

Igazságtalan. Akkor most hozzatok egy olyan intézkedést, ami mindenkit egyformán érint. Amivel mindenki tökéletesen egyetért, mindenkire nézve igazságos. Most kivételesen megengedem, hogy puskázzatok. De csakis „Járatritkító” vagy „Mérgezve-fertőtlenítő” Karácsony Gergelyről.

És még mindig nincs vége!

És nem fújták le a tervezett, főleg sportcélú látványberuházásokat sem.

Tudjuk, dögöljön meg minden labdarúgó, nem kell olimpia, mert az egy túlhúzott Szpartakiád, és minden stadion csak a gyepet körülvevő elkúrt betonlépcső. Következő!

Azt is megszorításnak tartják, hogy a kormány elvenné a gépjárműadót az önkormányzatoktól.

Utóbbi szerintük “veszélyezteti, helyenként ellehetetlenít az önkormányzatok járvány elleni védekezését és szociális válságkezelését.”

A megszorítás kárvallottjai az egészségügyi ellátás, az idősgondozás és a gyermekétkeztetés lehetnek.

A gépjárműadó elvétele akkora sorscsapás a költségvetésnek, mintha azért verném ki a balhét, mert valaki elvette a százasomat a bevásárlókocsihoz. Hagyjuk már! Ellehetetlenít egy ilyen összeg elvétele? Akkor rosszul tetszenek gazdálkodni! Mert ugye a saját fizetésünk felemelése az ment!

Íme, ennyit jelent egy fővárosi kerületnél a gépjárműadó.

Azért álljon itt ennek a díszes kompániának a névsora, hogy tudjuk kinek adjunk zsebkendőt krokodilkönnyei felszárításához.

V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere

Örsi Gergely, a II. kerület polgármestere

dr. Kiss László, a III. kerület polgármestere

Déri Tibor, a IV. kerület polgármestere

Soproni Tamás, a VI. kerület polgármestere

Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere

Pikó András, a VIII. kerület polgármestere

Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere

dr. László Imre, a XI. kerület polgármestere

dr. Tóth József, a XIII. kerület polgármester

Horváth Csaba, a XIV. kerület polgármestere

Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere

Gajda Péter, a XIX. kerület polgármestere

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/92883/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Suarez jr. 2020-04-05 15:34:16
Ja ...az 1 millió Euró ---szarosztól karócamugeróhoz..---már le van nyúlva !! Elsősorban a segítséget nyújtó haverok , sógorok , komák megsegítése a legfontosabb , leglényegesebb ...Azután már egy szélhámos magáncég is viszi a dohányt, un. tesztelés címen . Állítólag ez egy magán rendelő-szerűség , aminek 50 % .-os tulajdonosa ....na ki ?....a XI .ker .-i tanácselnök LÁSZLÓ !!!! Na ilyenek a hírhedt összefonódások , összefüggések !!!
Válaszolok
Suarez jr. 2020-04-05 15:21:32
Az önkormányzatok eszméletlen pénzkifizető helyek lettek !! Innen szivattyúzzák ki a komcs - bolsi -libcsi közönséges szélhámosok , tolvaj , zabráló enyveskezűek a zsozsót !! A megszámlálhatatlan mennyiségű csont idióta TANÁCSADÓ , akik hemzsegnek , nyüzsögnek a TANÁCSELNÖKÖKNÉL , semmi hasznos tanács csak a lé kiszivattyúzása az elsődleges cél !! A szintén megszámlálhatatlan és főleg TITKOS akta-vizsgálók --a milliárdos csaló büntetett előéletű CZEGLÉDI.-vel az élen-- akik munkájának semmi látszata , csak HÁVEROKKÉNT a dudva a lényeg !! Az egyik legundorítóbb a XI.ker ---László tanácselnök és bandája --,ahol ezekneknek a kleptomániás kommenista gazemberek munkája ÉVTIZED.-re titkosítva van !! Szóval ezek a mocskos , mocsmodék , alja marxisták - leninisták - Rákosi ivadékok ÖNKORMÁNYZATOK semmit nem tesznek a járvány javítása érdekében , csak lesik , hogy a KORMÁNY mit szenved az ügy érdekében !! És mikor ugathatnak egy pofásat , pontosabban mikor HAZUDHAZNAK egy orbitális baromságot , aminek természetesen semmi haszna nincsen !! Az említett XI. ker .-i László nem segíti a rászorolukat egy fikarcnyit sem , sőt azt röfögte - böfögte szana - széjjel , hogy ez is , az is , amaz is , szinte minden ....a KORMÁNY feladata !!! Mindegyikkel le vele , el kell ezeket világgá zavarni , ne hogy az országot tönkre tegyék !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?