Blogolj!

Szabad ötletek jegyzéke


Már lassan megszokhattuk, hogy az ellenzék még ebben a vészterhes időszakban sem tud józanul gondolkodni, de az, hogy a kormányt szinte a teljes társadalom támogatja ezekben a nehéz hetekben, sem elég nekik, az már mindenen túlmegy.

Bár a Párbeszédes Barabás Richárd még kiscsikó volt, mikor mostani párt- és frakciótársai azon ügyködtek, hogy minél jobban leamortizálják a magyar egészségügyet, megalázó fizetésekkel, vizitdíjakkal, lenyúlásokkal, de azért valószínűleg emlékszik még ezekre az időkre. Az elmúlt években az egészségügyben dolgozók fizetése majdnem a duplájára emelkedett és talán először érezhetik a rendszerváltás óta, hogy meg van becsülve a munkájuk.

És ehhez még jön, hogy a kormány úgy döntött, hogy minden egészségügyi dolgozó félmillió forintnyi juttatást kapnak helytállásáért.

De ez Barabásnak és párttársainak nem elég. Azonnal az egészségügyben dolgozók fizetésének megduplázását követelk, noha pont az Orbán-kormány az, mely ezt koronavírus és Barabás Richárd ötletei nélkül is megtette. Igaz nem egyik napról a másikra, hanem folyamatában, nemúgy mint azok, akik ellenzékből most nagyon okosak és nagyon tudják mit kellene csinálni akkor, ha az embernél van a kormányrúd.

Emellett mindenkinek alapjövedelmet szeretnének és azt, hogy az önkormányzatoknak ne kelljen fizetni a járványügyi alapba.

Vagyis igazából semmi sem jó, amit a kormány és a velük együtt harcoló szakemberek az elmúlt napokban kitaláltak, lemodelleztek és megvitattak.

Ez nem ellenzék. Ez egy sértődött óvodás, akinek már csak azért sem jó semmi, aki mindent jobban tud a másiknál, aki azon is megsértődik, ha kap egy tábla csokit, mert igazából ő kettőt szeretne.

Nehéz eldönteni, hogy az ellenzék utóbbi megnyilatkozásai szánalmasak vagy nevetségesek. Szerencsére az embereket nem nagyon foglalkoztatják megszólalásaik, előre néznek, ha kell haragosaikkal is összefognak, megköszönik a segítséget és azon vannak, hogy minél hamarabb kint legyünk ebből az egészből.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/92854/pics/lead_800x600.jpg
egészségügy,koronavírus,Orbán Viktor,Párbeszéd
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?