Blogolj!

Karácsony Gergely emberéletekkel játszik


Nem jött be a főpolgármesternek a tömegközlekedés ritkítása, a megállókban továbbra is rengeteg ember várakozik. Aligha kell ecsetelni, milyen hatással van ez a koronavírus-járvány elleni védekezés hatékonyságára.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Budapest főpolgármestere utasítgat, számon kér, miközben a fővárosiak alatt vágja a fát. Szerdától lépett életbe azon rendelete, amely a tömegközlekedési eszközök szombati menetrenden alapuló, de több frekventált vonalon annál sűrűbb közlekedést biztosító menetrendjét irányozza elő a koronavírus-járvány miatt csökkent utasszámhoz igazodva. Az elképzelés elméletben működött, gyakorlatban semmiképp: a busz- és villamosmegállókban tömött sorokban kígyóztak - nem a kígyók - az emberek, ezért már szerda reggel lépnie kellett a főváros fura urának, felülírva korábbi rendeletét utasította hát a BKK-t, azonnal sűrítse járatait, hogy a koronavírus-fertőzések megelőzése érdekében az utasok kellő távolságban lehessenek a járműveken.

Nem jött be.

Újra sűrítik a BKK járatait

Mivel a járvány idejére alaposan lecsökkent a tömegközlekedési járművek utasforgalma, így a BKK úgy döntött, hogy április elsejétől csökkenti a járatokat és a szombati menetrend lesz érvényben. Ez viszont a gyakorlatban nagyon nem tűnt jó megoldásnak, így újra sűrűbben járnak a járművek csütörtöktől.

Mindeközben persze, az önmarketinget csúcsra járatva körbehaknizta a baráti sajtóorgánumokat, hogy reklámozza: ha nem kapja kezébe a gyeplőt, a budapestiek komoly veszélybe kerülnek! A fővárosi Fidesz frakcióvezetője, Láng Zsolt kérdőre is vonta a városvezetőt, hogy ez mind nagyon szép és nagyon jó, de jó volna már végre olyan döntéseket is meghozni ebben a kiélezett helyzetben, amelyek úgy segítik Budapestet a járvány elleni védekezésben, hogy közben működnek is.

"Ameddig Karácsony Gergely egyetlen nap leforgása alatt végighaknizta a személyéhez lojális médiumokat, hogy ha nem vezetheti rendeleti úton, egy személyben Budapestet, akkor emberéletek kerülhetnek veszélybe, aközben tisztán látszik, hogy saját rossz intézkedéseit sem képes korrigálni. A megható közösségi média szerepléseitől nem lesz ingyenes a parkolás Budapesten, és a korábbi utasítására hétvégi üzemrendre átállított BKV-járatok sem indulnak megfelelő sűrűséggel. Karácsony Gergely főpolgármester emberéletekkel játszik. Követeljük, hogy a PR-célú médiaszereplések helyett megfontolt szakmai döntéseket hozzon a budapestiek érdekében! Erre kapott felhatalmazást a választáson"

- írta közleményében Láng Zsolt.

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/92742/pics/lead_800x600.jpg
bkk,fidesz,Karácsony Gergely,koronavírus
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Ernest 2020-04-03 10:05:19
Harácsony Here egy pöcs! Egy kókadt, kivert nyálkás pöcs! Semmire nem való!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?