Blogolj!

Kussba vágták magukat a nemzetgyilkos gittegyletek

Dorogi László

Feszítő csend hasít a fagyos márciusi levegőbe. Szokatlanul hideg van, baljós árnyak strázsálnak egy elárult nemzet haldokló teste fölött. Varázsütésre fogta be a pofáját az aljas nyáj, amely egy nappal korábban még oly hevesen bégetett a parlamentben, politikai kérdés szintjére emelve a halált.

Fotó: Népszava

De nem. Most nem nyerít a Feri, nem ugat a Peti, nem harsog fület siketítő módon a Szabó Tibi. Vagy Timi. Én sem tudom eldönteni. Nem nyarvog a lyukas zoknis pókember és nem mekeg kéjes örömében lihegve a brüsszelita lila libsi lédi (sic!). Nem zúg a harang a mocskos módon elrabolt magyar demokráciáért, nem ropog a máglya tüze a boszorkányként üldözött kormánypárti politikusok alatt. Halálos, néma csend honol.

Egyetlen ócska hazaáruló sem dörgi az illiberalizmust, nem ropog a máglya tüze a boszorkányként üldözött józan gondolkodású politikusok alatt, a libsilégy zümmögése sem hallatszik.

Pedig éppen lenne mire verni a palávert. Budapest fura ura ugyanis úgy döntött, ide neki az oroszlánt is, a járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel mától kezdve rendeletekkel dirigálja a fővárost. Határozatlan ideig! A fővárosi közgyűlést bizonytalan időre sutba vágja, majd ő mindent szépen elintéz. Egyedül. Tejhatalmilag. Ez meg azért nem diktatúra, mert senki nem fújja a fülébe a sípot, nem kajabál a mocskos szájával a megafonjába, nem mutogat obszcén felirattal ellátott táblákat munkaidőben a munkahelyén. Lehet sunyin, csendben intézni a dolgot - felvilágosult baloldali módi.

A mérce kettős, az álszentség a régi. Ez a brancs akarja megmondani ki élhet és ki halhat. Élet-halál milédijeinek és nemes urainak képzelik magukat, ezzel álcázva, hogy az álarc mögött a nagy büdös semmi hűlt helye sem található. Liberális logika mentén haladva persze biztosan megmagyarázzák majd, hogy miért lehet valamit a kispajtás Karigerinek, és miért nem lehet ugyanazt a csúf gonosz Orbánnak. Mert magyarázat az mindig akad. Akkor is, ha a kutya sem kíváncsi rá. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/92254/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,Karácsony Gergely,koronavírus,veszélyhelyzet
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?