Blogolj!

Breaking: nem leszünk tízmillió laktózérzékeny országa!

Dorogi László

Mindenki megnyugodhat, Orbán Viktor nem lesz se tejpápa, se joghurtcsászár de még csak sajtkirály sem. Magyarországon nem lesz tejhatalom, punktum!Most, hogy végre a tízmillió szövetségi kapitányt tízmillió orvosszakértő váltotta fel Magyarországon, mindenki járvány- és egészségügyi guru lett. Ez nem baj, sőt, kifejezetten jó, mert most nagy szükségünk van a hasznos egészségügyi tanácsokra.

Itt van például rögtön a laktózérzékenység. A csuda se gondolta volna, hogy egyes politikai pártoknál vezető téma lesz a koronavírus-járvány ideje alatt, pedig bizony mondom, az lett. A laktózintolerancia egy rettenetesen kellemetlen betegség, és nem válogat: bármilyen életkorban kialakulhat, ha például a kelleténél több tejtermékkel bombázzuk a pocakunkat. A laktózérzékenyek nem tudják megemészteni a tejcukrot, mivel az annak lebontáshoz szükséges enzim hiányzik a szervezetükből. Lesarkítva és leegyszerűsítve a dolgot: a laktózérzékenyek - nem tudok finomabban fogalmazni - összefossák magukat a tejtől.

Hála az Istennek, vannak a parlamentben olyan politikai erők, amelyek tiszta szívükből aggódnak a laktózérzékenyek hogyléte iránt és nem szeretnék, ha szeretett országunkban tejhatalma lenne a miniszterelnök úrnak. Mert akkor jaj lenne szegény laktózérzékenyeknek, vedelhetnék a fehér nedűt könnyüket hullajtva akkor is, ha nem akarják. Aranyos, hogy így aggódnak. A mostanság nagy hasznot kaszáló budipapír-gyártók azért nem járnának rosszul, ez viszont más lapra tartozik.

De mindenki megnyugodhat: nem lesz tejhatalom! A déká és az emeszpé is megmondta. Sőt, mi az hogy megmondta! Felszólította erre a politikai mindenséget!


Azért őszintén remélem, ha lecseng a koronavírus-járvány, akkor végre tízmillió nyelvtantanár országa is leszünk. Mondjuk nem is kell annyi belőlük, csak az ellenzéki politikusok mellé jusson legalább egy.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/92163/pics/lead_800x600.jpg
DK,koronavírus,MSZP,Orbán Viktor
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?