Blogolj!

Maradj otthon!


Bár Magyarországon jelenleg nincsen kihárási tilalom, még a "csapból is az folyik", hogy, aki teheti maradjon otthon, hiszen nem tudhatjuk ki a fertőzött és ha egy fertőzött továbbadja a vírust, akkor abból egy hónap alatt 400 fertőzött is lehet. Ennek ellenére még most is nagyon sokan vannak az utcákon.

Nem kérnek nagy áldozatot az emberektől a hatóságok, az egészségügyben dolgozók és minden felelősen gondolkodó ember. Csupán ennyit: csak nagyon szükséges esetben hagyjuk el otthonainkat!
Élelmiszert és gyógyszert természetesen veszélyhelyzetben is kell vásárolnunk, de a vásárlás most nem azt jelenti, mint pár hónappal ezelőtt. 

Nincs szükség arra, hogy órákig válogassunk a boltok polcain. Írjuk fel, mire van szükségünk, célirányosan menjünk és amilyen gyorsan jöttünk, olyan gyorsan távozzunk is.
Nincs arra szükség, hogy most beszéljük meg a legfontosabb híreket a boltban vagy a gyógyszertár előtt találkozott ismerősünkkel. Ha lehet kerüljük a testi kontaktust, a beszélgetéseket, szorítkozzunk a legfontosabb közlendőkre, ha lemegy a veszély, lesz időnk beszélgetni eleget.

Most nem szabadság van, nem azért zártak be az iskolák és a munkahelyek, hogy cserébe az utcákon, plázákban, strandokon, játszótereken múlassuk az időt. A legjobban akkor cselekszünk ha a négy fal között maradunk, amikor csak lehet.

De ha a szavak nem győznek meg minket, álljon itt egy eléggé könnyen értelmezhető ábra. A lényeg: ha nem maradunk otthon, egy fertőzöttből egy hónap alatt 400 fertőzött lehet, viszont, ha "csak" minden negyedik ember dönt úgy, hogy nem tartja be a szabályokat, akkor egy hónap alatt csak 2,5 új beteg lesz.

Címkék: koronavírus
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/92045/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?