Blogolj!

Ez igen! Mága Zoltán száz tablettel segít a bajban

Pintér M. Lajos

A világhírű hegedűművész megmutatja, mi fán terem a szolidaritás és a társadalmi felelősségvállalás!

Fotó: MTI

Példamutató felajánlással rukkolt elő a koronavírus okozta veszélyhelyzet, világjárvány kapcsán Mága Zoltán. A Prima Primissima és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész közösségi oldalán bejelentette: száz tablettel támogatja meg a rászoruló gyermekek digitális oktatását. Jár az elismerés, és bízunk benne, sokan csatlakoznak majd – saját eszközeikkel – ehhez az igazán nemes kezdeményezéshez!

„Tisztelet Honfitársaim, Kedves Ismerőseim! Tudják jól, amikor baj van, akkor lehetőségeimhez mérten mindig segítek, és amikor igazán összefogásra van szükség, erre biztatom embertársaimat is. A miniszterelnök és az operatív törzs bejelentését, hogy megtiltják az gyermekek iskolalátogatását, és bevezetik a digitális tanrendet, jó döntésnek tartom, ahogyan a veszélyhelyzet elhárításához szükséges korlátozó intézkedések elrendelését is. Azonban tudom, hogy ez az új oktatási helyzet nagyon sok gyermeknek, hátrányos helyzetben élő családnak komoly kihívást, próbatételt jelent, mert nem rendelkeznek az ehhez szükséges informatikai, technikai eszközökkel. Mindig is azt vallottam, hogy a jövő kulcsa a tanulás, és csak a tudás adhat biztos, kiszámítható jövőt, és a társadalmi integrációhoz is csak a tanulás útján vezethet út. Éppen ezért egy barátommal segítem, támogatom a hátrányos helyzetben élő roma és nem roma származású gyermekek oktatását, képzését. A közös felelősségvállalás és áldozathozatal jegyében 100 darab tabletet vásárolok a rászoruló gyermekeknek, azoknak, akik nem rendelkeznek ilyen informatikai eszközökkel, és szüleiknek komoly anyagi problémát okozna azok beszerzése. Kollégáim, munkatársaim segítségével hamarosan eljuttatom a gyermekeknek. Támogassuk, segítsük a jövőt, a jövő nemzedékét, gyermekeinket együtt, közösen! Mert összefogással, akarattal ez is sikerülhet!”

– írja a világhírű hegedűművész.

Mága egyúttal összefogására hívja a jóakaratú embertársait: kéri, lehetőségeikhez mérten segítsék a hátrányos helyzetben, főként falvakban élő gyermekeket, az időseket; akár adakozással, gyűjtéssel, vagy egy bevásárlással, odafigyeléssel, törődéssel is. Azt is hozzáfűzi, mindenki tartsa be a hatóságok rendelkezéseit, működjön velük együtt, támogassa munkájukat, hogy együtt mihamarabb túljussunk a járványon. Kiemeli, hatalmas köszönettel tartozunk azon „szakembereknek és önkénteseknek az áldozatos munkájáért, akik eddig is hősiesen segítettek embertársainknak, nekünk.”

Mit lehet ehhez hozzátenni? Jó lenne, ha a magyarság ezúttal tényleg a szebbik arcát mutatná a bajban, és az összefogás, az egység kerekedne felül, nem az önzés, a megosztottság, az acsarkodás és a károgás. Lehet beállni a sorba! Együtt sikerülni fog, de csak együtt.

Halljátok, ti ellenzéki politikusok?

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/91890/pics/lead_800x600.jpeg
jótékonyság,koronavírus,Mága Zoltán,összefogás
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?