Blogolj!

Közösségi média helyes használata vészhelyzet esetén


Talán nem mondunk újdonságot azzal, ha kijelentjük, hogy a közösségi média, ezen belül is a Facebook tele van álhírekkel, teljesen felesleges információkkal, teljesen értelmetlen idézetekkel vagy évekkel ezelőtt posztolt eltűnt kiskutyákkal, melyeket valamiért újra felfedeznek és nyakra-főre posztolnak.

Sokat szidjuk a Facebookot, sokszor nem is alaptalanul, de egy biztos, jelen pillanatban az egyik leggyorsabb eszköz, melyen egyszerre, egy időben a lehető legtöbb embert tudjuk elérni. Nem véletlen, hogy a miniszterelnök is sokszor ezt a csatornát használja, hogy üzenetei célba érjenek.

Jelen helyzetben duplán is fontos lenne, ha a hírfolyam a lehető legkevesebb felesleges tartalommal lenne tele, hogy minél több olyan információhoz jussunk, ami tényleg hasznos lenne számunkra.

És mi van most a Facebookon? Minden második ember tiltakozik a Facebook adatvédelme ellen, amit az oldalra való belépéskor elfogadott és maximum akkor módosíthatm, ha kilép az oldalról és soha többé nem lép be. Szállodáját kórházzá átalakító Ronaldóval, elképesztő egészségügyi tanácsokkal és továbbra is rakat idézettel, cicás-kutyás képpel.

Nem lehetne, hogy ilyenkor mielőtt megnyomjuk a megosztás posztot, tényleg várunk 10 másodpercet, hogy megkérdezzük magunkat, hogy a mostani posztunk a jelenlegi helyzetben előbbre viszi e az emberiséget vagy csak felesleges időtöltés. Lehetne, hogy ha valamiben nem vagyunk 100 százalékig biztosak, akkor vesszük a fáradtságot és utánanézünk. Furán hangzik, de még az is lehet, hogy életet mentünk, hisz előfordulhat, hogy valaki pont a mi posztunk miatt marad le olyan hirről, ami tényleg életbevágóan fontos lenne.

Gondolkodjunk, informálódjunk és ne osszunk a következő hetekben felesleges tartalmakat!

 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/91861/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?