Blogolj!

Agyrém: Pulai szerint a kormány politikai haszonszerzésre használja a koronavírust

Pintér M. Lajos

Komcsitempóban riogat és uszít az új típusú vírusfertőzéssel kapcsolatban a szocik házi elemzője. A Publicus Intézet stratégiai igazgatója az ellenzéki pártoknál is jobban pártoskodik, hogy politikai tőkét kovácsoljon a bajból a balliberális oldalnak.

A szem és a sunyi vigyor a lélek tükre... Fotó: hirtv.hu

Pulai András nem hajlandó leállni. Genetikailag kódolt komcsitempóban riogat és uszít az új típusú fertőzéssel, a koronavírussal kapcsolatban. A napokban előbb azzal a döbbenetesen demagóg, aljas és kisstílű kampánnyal állt elő, hogy százezres tömegű magyar koronavírusos betegről vizionált, illetve arról értekezett, hogy ennyi fertőzött esetén nem lesz elég lélegeztetőgép.

Orbán-ellenes (ál)elemzői haknitúráját ott folytatta, ahol abbahagyta: az ATV-n és a kormány gyalázásával. Pulai a keddi Startban kijelentette, szerinte Magyarországon „döcög” a koronavírus kezelése, maga a „kivéreztetett” egészségügy és mögötte a kommunikáció. Szerinte a Fidesz számára súlyos veszélyt rejt a járvány, ezért igyekszik menekülni – előre – a felelősség elől.

„Látok egy szándékot a kormány részéről, hogy a felelősséget letolja saját magáról, és mindenféle idegen elemekre – most például az iráni diákok vannak a dolognak a kereszttüzében – tolja rá a felelősséget, hogy ők azok, akik idehozták. És egyébként össze is mossa némileg tudatosan a menekültválsággal, és rájátszik erre a kérdésre”

vádolta meg nem is oly burkoltan az Orbán-kabinetet, hogy nem mond igazat: kvázi hamisít, hazudik a koronavírussal kapcsolatban.

„Implicit módon megy az iránizás, és nagyon erősen tolják rá a felelősséget: elmondják, hogy székeket dobálnak, az irániak válaszul elmondják, hogy nem tudnak székeket dobálni, mert a kórházi helyeken még székek sincsenek. Szerintem ez tudatos, nem gondolom, hogy hát véletlenül tolják rá az iráni diákokra a felelősség egy jó részét”

– folytatta, „megfeledkezvén” a tényről, hogy a jelenleg ismert hazai koronavírusos esetek kétharmada iráni (hallod-é, te, Pulai András?), akiknek nem nagyon akaródzik együttműködni a magyar hatóságokkal. És akkor még nagyon finoman, túlzottan úriember módjára fogalmaztunk.

Az i-re azzal az eszmefuttatással sikerült feltennie a pontot, miszerint a kormány – állította – szimplán „politikai haszonszerzésre” használja a koronavírust. Ezzel szemben az ellenzék – fejtegette az „elemző” –

„visszafogottabb, csak számon kéri a kormányon az egészségügy elmúlt sokéves semmittevését, és próbálja a tájékoztatást a választók körében minél szélesebb körben eljuttatni”.

Na persze!

E helyütt a pártoknál is pártosabb önjelölt szakértőt a szánalmas és átlátszó, végletekig elfogult kettős mércéjével együtt rögvest meg is buktathatjuk szakértésből. Ha valaki, éppen a balliberális ellenzék akar napról napra politikai tőkét kovácsolni a bajból, a veszélyből, az emberek félelemérzetéből; az ezerszer leszerepelt országos gyászhuszáraiktól viccpolgármestereikig (és lakájelemzőikig!) mindenkit felvonultató DK-tól az MSZP-n át a Jobbikig. Köztük azok a pártnak csúfolt gittegyletek, melyek a mára a történelem szemétdombján bűzölgő SZDSZ-szel kéz a kézben szétverték és tönkretették a magyar egészségügyet. Azok, melyek a szabadság és a nyitottság jegyében 2015 óta százezresével sokszínűsítenék hazánkat Brüsszelnek szalutálva. Melyeknek legkevésbé sem feladatuk a vírusról, a járványról való tájékoztatás, pláne a helyzet kezelése (legfeljebb ha majd egyszer sikerül visszakapaszkodniuk a hatalomba). És melyek a saját csapdájukban vergődnek egy évtizede, s minden elképzelhető, illetve elképzelhetetlen eszközzel ki akarnak törni onnan. E cél érdekében még a magyarság nyugalma, biztonsága sem drága. (Lásd még „álprobléma”, „vasfüggöny”).

Propi-Pulai velük együtt leülhet, egyes alá!

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/91608/pics/lead_800x600.jpg
baloldal,ellenzék,fidesz,koronavírus,migráció,Orbán Viktor,Pulai András
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?