Blogolj!

A cinikus Gyurcsány tényleg felzabálja a szocikat

Pintér M. Lajos

Három teljes vidéki MSZP-szervezetet orozhat el és kebelezhet be az őszödi böszme. És természetesen támogatja Gyurcsányné Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltségét, ha felesége „ambicionálja” a megmérettetést. Mi az, hogy, nagyon is!

Fotó: MTI/Gyurcsány Ferenc

A DáKó-párt nagyvezére igazi komédiás. Megint olyan nagyjelenetet adott elő élő adásban – via ATV Egyenes beszéd –, hogy az párját ritkítja. Szó mi szó: hatalmasat ment a nemzeti elkúró, aki – a vak is látja – nyilvánvalóan volt pártját ritkítja!

A bukott miniszterelnök fullba tolta a kretént, miközben képtelen volt leplezni mestertervét. Kifecsegte, célja, hogy 2022-re ők legyenek (ő legyen) az ellenzék vezető ereje, ily módon komoly befolyása legyen a (közös) miniszterelnök-jelölt személyének meghatározásában. Minő meglepetés, ha hites neje, a Dobrev Klára néven hírhedtté vált vörös brüsszelita Gyurcsányné vállalná, ambicionálná a megmérettetést, akkor ő bizony támogatná. Egy balra sasszéval finomított, Gyurcsányné ilyen irányú ambícióira ma, most „nem vennék mérget”, és ezt „őszintén mondonm” (sic!), de persze (pláne a fiatalok csetbot-Ferijénél) soha ne mondd, hogy soha, és az erről szóló vita elől Gyurcsányné „nem menekülhet meg”.

De ha már a sánta kutyánál jóval hamarabb és jóval többször utolért hazug magyar politikus és az „őszinteség”, az ördögien kígyózó prímszámmester tovább nyomta a show-t. Miután már az ellenzéki politikusok is sorban bírálják Gyurcsányt, hogy kimazsolázza más pártok (leginkább az MSZP, továbbá akár Momentum, Liberálisok stb.) vezető politikusait, ha tetszik: levadássza és magához vonzza a „konkurenciát”, Fletóból kitört az ájtatos szent szűz, és volt képe azt mondani: „a Demokratikus Koalíció és annak elnöksége nem fejvadász cég”, vagyis – aki jól fülelt, hallhatta a mennyezet repedezését – nem csábít politikusokat, jönnek azok maguktól, merthogy „nyitottak a kapuk”.

A balliberális Keresztapa hozzáfűzte rögtön: „nem építhetünk berlini falakat a pártok közé”. Na ja...

Mindezt annak kapcsán jegyezte meg, hogy a napokban a DK lenyelt két (korábbi) MSZP-s fővárosi polgármestert Kiss László és Szaniszló Sándor személyében. A Jászai Mari-díjas Gyurcsány azt annyival intézte el, „én voltam a legjobban meglepődve magunk között szólva”, de mivel ez annyira kitűnő és megtisztelő, hogyan is mondhatott volna nemet. Ha már ennyire NEM csábítja és NEM fejvadássza a szocikat, gyorsan meg is jegyezte, látva, hogy ez az MSZP-nek „nagyon-nagyon fáj”, „megviselte a lelküket”, és az MSZP „boldogtalan” lett,

minden erejét latba vetette, hogy – legalábbis átmenetileg – lebeszéljen három komplett vidéki MSZP-szervezetet a DK-ba való átlépéséről.

Merthogy Fletónak fontosak a bizalmi viszonyok – értik, ugye?

Persze legalább az őszödi beszéd óta tudjuk, ami a nemzeti elkúrónál fehér, az minden bizonnyal fekete. Vagyis Gyurcsány tényleg nem csinál mást a színfalak mögött (vagy nem is annyira mögött), minthogy felzabálja a szocikat vezető politikusaikkal, alapszervezeteikkel együtt, lépésről lépésre.

Kaján vigyorral azért odaszúr egyet: „ó, dehogy, ó, dehogy” érezne személyes elégtételt, ha megszűnne az MSZP, és beolvadva a DK-ba. Mert – állítja – neki és az ellenzéknek „az a jó, ha az MSZP talpon marad, és erősödik”.

Meg ahogy azt Móricka elképzeli. Hazudik reggel, éjjel meg este.

Fletó begyújtotta a rakétákat. Lásd még: halálos ölelés. Az MSZP aligha menekülhet a kapuzárási pániktól.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/91232/pics/lead_800x600.jpg
baloldal,DK,Dobrev Klára,ellenzék,Gyurcsány Ferenc,MSZP,összefogás
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?