Blogolj!

Karácsony kezében a szauna kulcsa, de esze ágában sincs kinyitni


Itt az újabb klímavészhelyzet! Nem, nem, ezúttal nem a Thundberg-féle szájtépésről van szó, hanem a 3-as metró légkondicionálásáról. Amit Karácsony elvileg akar, gyakorlatilag meg mégsem. Pedig három éve még a törölközőbe csavart párbeszédes bohócok is demonstráltak a metrószerelvények klimatizálásáért. Tudom, tudom rég volt már.

Fotó: Párbeszéd/Facebook

A Fővárosi Közgyűlés szerdán elfogadta a főváros idei költségvetését. Nincs ebben semmi különleges, ideje is volt már. Csakhogy az ellenzéki többség - furcsa dolog ez a politika - leszavazta a Fidesz-frakció módosító indítványát, amely hárommilliárd forint átcsoportosításáról szólt. Ennyit szántak volna a fideszesek a hármas metró klimatizálására, ami régóta téma már Budapesten, ráadásul Karácsony Gergely választási kampányának egyik leghangzatosabb ígérete volt a probléma felszámolása. Aztán a polgármesteri szék jött, a változás meg sehol.

Persze, persze. Ilyenkor nem égető a probléma, most a föld fölött és a föld alatt sincsen elviselhetetlenül meleg - télhez képest mondjuk igen -, más gondja is akad a budapesti városvezetésnek, de az is bizonyos, hogy a szerelvények klimatizálása nem két perc. Mondom egyszerűbben: el kellene kezdeni, hogy 2020 nyarán ne váljanak eggyé a budapestiek a metróülésekkel és kapaszkodókkal.

Főpolgármester úrnál senki nem tudhatja jobban, mennyire fontos ez a budapesti emberek számára. Elvtársai, a nulla százalékos Párbeszéd bohócai 2017 júniusában már rémisztgették a tömeget félmeztelen testüket mutogatva a metrón, s hogy ez a rémes akció, vagy csak szimplán a józan ész vette rá Tarlós Istvánt, korábbi meggyőződése ellenére ő is elkezdett hajlani a klimatizációra. Az egykori városvezető ciklusa végére már kifejezetten szerette volna légkondival felszerelni a hármas metró kocsijait, erre viszont már nem kapott felhatalmazást. Helyette Karácsonyt bízták meg a budapestiek - ezzel is -, most pedig várnak.

Karácsony szerint egyébként a klíma-beszerelés nem pénzkérdés, a forrás most is a főváros rendelkezésre áll, ezzel magyarázta a Fideszes indítvány leszavazását is. Csakhogy ígéretből volt már elég. A BKV szerint technikailag is kivitelezhető a légkondicionálók beszerelése a kocsikba, szóval ez sem lehet kifogás, a szöget viszont Fürjes Balázs találta igazán fején.

"A hármas metró kocsijaiba nyárig, az októberi választás óta, bőven beszerelhető a légkondi. A főpolgármester szerint meg van rá a pénz. Jó hír, így csak akarat kérdése, hogy ne főjenek meg az utasok! Vizsgálják nyugodtan a metrókocsik beszerzését, de közben végezzék el a munkát!"

Jobban teszi hát a főpolgármester, ha nem csak ideges Facebook-kirohanásokkal takarózik, hanem megfogja a szauna kulcsát és végre kinyitja.

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/91020/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,Karácsony Gergely,metró
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Suarez jr. 2020-02-28 10:14:38
Itt van a legújabb szauna , gőzfürdő, /..meleg - kabinnal../ ....a neve : " KaróCamuGeró Nyilvános Szivárványos Ratyi Gyüli Tanya "...Belépés csak szivárványos tagsági igazolvánnyal !! Hivatásosok előnyben.........
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?