Blogolj!

Te is kellesz, hogy Székelyföldért megmozgassuk Európát!


Miközben Gyurcsány Ferenc azzal van elfoglalva, hogy online konzultációt indítson az ellenzéki összefogásról (ami eddig is „nagyon sikeres” volt ugye…), addig a másik oldalon sokkal fontosabb dolgokról van szó.

Az összefogást jelen esetben nem gyűlölködésre kell felhasználni, hanem egy jelentős és nemes ügyre.

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) tavaly májusban indította el azt az európai polgári kezdeményezést, ami már javában zajlik és május 7-ig el kell érnie az egymillió aláírást ahhoz, hogy Brüsszel közönyössége megszűnjön és az Európai Bizottság foglalkozzon a kezdeményezés által felvetett súlyos problémákkal, azaz Székelyföld hátrányos gazdasági megkülönböztetésével és azzal, hogy Székelyföld regionális identitása megmaradjon.

Míg Gyurcsány teljesen máshol próbálkozik, addig érdekes módon az üggyel kapcsolatban az összefogás működik, ugyanis ötpárti határozati javaslatban biztosítaná támogatásáról az Országgyűlés a polgári kezdeményezést, azaz a kormánypártok, a Jobbik, az MSZP és az LMP. A DK itt is kimarad, ahogy Gyurcsány és haverjai 2004. december 5-én, azon a bizonyos szégyenteljes napon is tették…

Száz évvel a trianoni békeszerződés után, a nemzeti összetartozás évében szimbolikus jelentősége van a határozati javaslatnak. Szerencsére az aláírások szépen gyűlnek – nemrég lépték át a bűvös százezret – de messze van még az egymillió. A cél nemes, az összefogás működik, és májusig még bőven megsokszorozhatók az aláírások.

Támogasd te is ezt a nemes ügyet egy aláírással!

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/90808/pics/lead_800x600.jpg
aláírásgyűjtés,autonómia,Székelyföld
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?