Blogolj!

A Szent Pál-székesegyházban akarta magát felrobbantani egy iszlám hitre áttért brit nő


Egy igazán dühítő tervezett terrorcselekményre hívta a fel a figyelmet a BBC: a lap információi szerint ugyanis egy 36 éves brit nő öngyilkos pokolgépes merényletet tervezett a londoni Szent Pál-székesegyházban.

Igen, abban a városban, ahol az utóbbi időben szembetűnően megsokasodott a dzsihadista bűncselekmények száma, abban a városban, ahol sorra engedik ki jó magaviselet, vagy éppen helyhiány miatt a börtönökből azokat a radikálisokat, akiket korábban vagy Iszlám Államhoz kötöttek, vagy éppen emberek lefejezéséről küldözgettek videókat, arra biztatva a barátnőiket, hogy öljék meg a „hitetlen” szüleiket. És akkor most azt ugye ne is hozzuk fel, hogy London pakisztáni polgármestere mindeközben Orbán Viktornak meg a magyaroknak szólogat be...

Beszólt Orbán Viktornak és a magyaroknak London pakisztáni polgármestere

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Sadiq Khan szerint Európában ugyanazok a folyamatok zajlanak, mint a harmincas években, a londoni városvezető célpontja Donald Trump és Orbán Viktor. Sadiq Khannak van baja...

A most napvilágra került eset azonban a szokásosnál is kellemetlenebb a kulturális olvasztótégellyé váló városnak, sőt, magának az országnak is, hiszen ezúttal nem egy „kívülállótól” kellett kivédeniük egy szörnyű csapást, hanem a saját honfitársuk, a 36 éves Shaikh Michelle Ramsden ellen, aki 2007-ben tért át az iszlám hitre, azóta pedig a Safiyya Shaikh nevet viselte.

Mint kiderült, az említett delikvenst még 2019 októberében tartóztatták le egy hónapokig tartó titkos nyomozás végén. Az akció során két, magát szélsőséges házaspárnak kiadó titkos ügynök került közel a nőhöz.

A nyomozás során kiderült, hogy Shaikh 2007-ben muszlim szomszédjai hatására tért át az iszlám hitre, később azonban elszigetelődött még tőlük is, és tagadni kezdte az iszlám hit főbb pontjait. Nem nehéz kitalálni, hogy egyre jobban beszippantotta az ISIS és a hozzá hasonló dzsihádista csoportok szélsőséges ideológiája, majd 2016-tól már a mecsetbe járással is felhagyott. Akkor hívta fel magára a brit kormány terrorizmusmegelőzőinek a figyelmét, amikor rákapott a szélsőséges posztokra és kommentekre.

Miután a brit elhárításnak, az MI5-nak sikerült a kegyeibe férkőznie, a gyanútlan nő olyan üzeneteket váltott a fedett ügynökökkel, melyből hamar kiderült, hogy tényleges veszélyforrást jelent az emberekre.

Sokat akarok öni. Egy templomot akarok megcsinálni, mondjuk karácsonykor vagy húsvét is jó, többet gyilkolni

- írta Shaikh a nem túl választékos szókincsével.

Safiyya Shaikh

Később még konkrétabb lett: a Szent Pál székesegyház képét is mellékelte ahhoz az üzenethez, melyben azt írja:

"ezt a helyet biztosan meg akarom csinálni. Bombát szeretnék és lőni, amíg meg nem halok. Nagyon szeretném lerombolni azt a helyet és a kaffirokat (hitetlenek) ott."

A nőnek egyre sietősebb lett a dolog, így egy héttel később már a székesegyházba is ellátogatott, ahonnan videókat is küldött a titkos ügynököknek azzal az üzenettel, hogy

a kupola alatt fogom a bombát. Valamit a szállodában is akarok, aztán a templomban, aztán ölni, amíg meghalok.

A még mindig mit sem sejtő potenciális terrorista végül két táskát is átadott az egyik ügynöknek, hogy azokba rejtsék majd a bombát. Shaikh rendőrségi vallomásában végül elismerte a szélsőséges anyagok terjesztését és a bombatámadás tervét, a bíróságon pedig terrortámadás előkészítésében és terrorista irodalom terjesztésében vallotta magát bűnösnek.

Már csak az a kérdés, hogy őt vajon mikor engedik majd szabadon, hogy aztán véghez is vigye a tervét…

(Borító: szabadmagyarorszag.com, Fotó: Metropolitan Police)

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/90786/pics/lead_800x600.jpg
iszlám,London,rendőrség,Terrorizmus
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Dzsihádfigyelő
Dzsihádfigyelő 2020-02-22 19:10:09
Kiváló, részletes cikk. Egyetlen dolog van benne, ami nem pontos, és az valójában a BBC iszlámvédő propagandája:

"tagadni kezdte az iszlám hit főbb pontjait. Nem nehéz kitalálni, hogy egyre jobban beszippantotta az ISIS és a hozzá hasonló dzsihádista csoportok szélsőséges ideológiája"

Az igazság ellenben az, hogy az iszlám és a dzsihád elválaszthatatlan a Korán, Mohamed élete és tanai, és az ezekre épülő saría törvény szerint. Részletek Az utazó támasza c. saría-kézikönyvből:

"[O9.0] Dzsihád
A dzsihád az iszlám elterjesztésére szolgáló, kafírok elleni háborút jelenti.
[o9.1] A dzsihád kötelező jellege
A dzsihád a (muszlim) közösség kötelessége. Ha elegendő ember műveli, akkor a többiekre nézve már nem kötelező.
[Korán 4:95] Azok a hívők, akik otthon ülnek, biztonságban – kivéve a mozgásképteleneket – nem egyenlőek azokkal, akik vagyonukkal és életükkel harcolnak Allah ügyéért [dzsihád]."

http://www.dzsihadfigyelo.com/wp-content/uploads/2015/07/Sharia-törvény-nem-muszlimoknak-ebook-1506211.pdf

Az erőszakos dzsihád tehát nem "szélsőséges", hanem az iszlám központi tanítása.

Ezért a BBC cikke így felelne meg az igazságnak:

"AZONOSULNI kezdett az iszlám hit főbb pontjaival. Nem nehéz kitalálni, hogy egyre jobban beszippantotta az ISIS és a hozzá hasonló dzsihádista csoportok MOHAMEDI ideológiája"

Néhány további értelmezés az ugyanerről a hírről szóló cikkünkben: https://dzsihadfigyelo.blogstar.hu/2020/02/22/iszlamra-attert-angol-no-akarta-felrobbantani-a-londoni-szent-pal-szekesegyhazat/90788/

Minden egyéb dolog korrekt a cikkben. Köszönet és tisztelet a cikkírónak, és Blogstarnak az iszlamizáció elleni kiállásért.

Dzsihádfigyelő

www.dzsihadfigyelo.com
www.dzsihadfigyelo.blogstar.hu
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?