Blogolj!

Vizslás Vona mesterterve: árnyékországgyűlést a magyarnak!


Kiszólt a lyuk a gödörből. Aki nem tudja, tanítaná: az egyszeri műinfluenszer kisnyilas gatyában, vörös mellényben, szivárványszínű kitűzővel.

Fotó: MTI

A magyar politikatörténet szemétdombja felé száguldó Jobbik exelnökének még Hadházy „Pókember” Ákos soros táblalógatós botránya is smafu. Úgymond: nem elég „tökös”. Vona Gábor amatőr vlogger és műinfluenszer vette a bátorságot, hogy kívülről magyarázzon bele az ellenzéki összefogás politikai stratégiaalkotásába. Az ATV hétfői A nap hírében előállt zseniális mestertervével, melyet – nem mondta, de éreztük – szűk két év alatt, visszavonultságának drámai magányában sütött ki.

A Magyar Gárdától a magyar vizsláig cukisodott viccpolitikus világmegváltó gondolata pediglen nem más, mint az ellenzéki árnyékországgyűlés vagy alternatív országgyűlés.

Kiszólt a lyuk a gödörből. Vagyis aki százszor megbukott, tehát bizonyítottan nem tudja: tanítaná.

Imigyen szóla Vona-Zarathustra: a balliberális összeborulás egybegyúrt politikusai, heves honanyái és henyélő honatyái lesznek szívesek elhagyni a Parlament jelenlegi üléstermét, de úgy állandóra, és mostantól tartsanak külön bejáratú árnyék-országgyűlési üléseket az Országgyűlés felsőházi termében. Vagy ha oda nem engednék be őket, akkor „menjenek el az ország különféle vidéki városaiba és mondjuk az egyik héten Szombathelyen, a másik héten Dunaújvárosban, a másik héten Egerben, Budapesten tartsanak a Városházán árnyékországgyűlést, és vitassanak meg fontos kérdéseket. Szerintem katartikus hatása lehetne” – indult be saját ötletétől.

Ha már a katarzis hatására így felpörgött, ki is nyilatkoztatta, itt az ideje, hogy az ellenzék „hagyja a Fideszt a fenébe”, és az árnyékországgyűlésben beszéljen a 2022 (azaz a „rendszerváltozás) utáni kérdésekről. „Ez egy tökös dolog volna” – tökölődött rajta, és médiaiparági tudományát csillogtatva hozzáfűzte, ezeket a magasröptű tanácskozásokat egy telefonnal élőben lehetne közvetíteni a Facebookon. Nyilván a csillogó szemű magyar fiatalok testi-lelki épülése céljából.

Vona sértődése és kisebbrendűségi komplexusa persze érthető: parlamenti pályafutása alatt semmilyen érdemi cselekedetet nem tudott végrehajtani, és miközben jobboldali politikai riválisai országot építenek, az ő erejéből csak egy párt rombolására futotta.

Az ötlettelen ellenzéknek tehát régi-új megmondóembere született. Persze kár a gőzért, nincs új a nap alatt. A civilnek álcázott véleményvezér is csak egy a sok modern kori opportunista diplomás kommunista közül, kisnyilas gatyában, vörös mellényben, szivárványszínű kitűzővel. Mindegy, honnan jönnek, egyfelé tartanak. Összenőttek, mert összetartoznak.

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/90593/pics/lead_800x600.jpg
alternatív parlament,árnyékországgyűlés,ellenzék,országgyűlés,összefogás,parlament,vona gábor
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-02-18 16:09:53
Én, mint fehér, keresztény, heteroszexuális patkány, sőt rémisztő, maradék képződmény mondom:
Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye (bangóné szerint hejjessenn: hűjje, mert múlt idő !!!!!) okoskodik. Az kétségtelen, hogy erre a torzult agyú vonára (nem véletlen a kisbetű) az utóbbi vonatkozik.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?