Nem volt telitalálat a hatos lottón
Nyerőszámok: 15, 21, 22, 23, 28, 39 Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 132 875; a 4 találatos szelvényekre 11 285; a 3 találatos szelvényekre 2440 forintot fizetnek.
Blogolj!

Feri bácsi felébredt téli álmából, ideje megismerned

Dorogi László

Igen jót mulattam Gy. Ferenc (el)kurátor úr reakcióján, amit Orbán Viktor évértékelő beszéde közben lőtt fel a világhálóra. Ez az "imádnivaló" szenilis bácsika az Instagramon posztolt egy képet, amin éppen a kiskutyája élvezi délutáni csendes pihenőjét a vasárnapi csontlakoma után.

Persze a háttérben Magyarország miniszterelnöke beszélt igen fontos dolgokról a televízióban és nyilván résen kellett lennie, hogy azonnal ki lehessen majd írni Facebookra az előre megírt sablonduma-válaszokat. Egészségügy, pártlogika, pártállam, borzalom!

Feri bácsi biztosan nosztalgikus hangulatban mélázott el a fotográfia készítése közben azokról a keserédes időkről, amikor még az ő kezében volt a marsallbot. Amikor még gátlástalanul át lehetett baszni a magyart, mint szart a palánkon.

Feri bácsi mára felvette egy jámbor mackó jelmezét és most így próbál bekuncsorogni az udvarokra. Hátha lecsorog neki ez-az. Egy kis poshadt szendvics, egy kis száraz pizzamaradék, vagy néhány csepp savanyú tej. Ott szaglászik serényen a szemeteskukák környékén, mert megéhezett. Márpedig egy éhes medve nem játék.

Orbán Viktor és stábja kiértékelte az októberi önkormányzati választások eredményeit. A miniszterelnök belátta, sokkal nyitottabb kommunikációt kell folytatniuk a feltörekvő generációval. A fiataloknak pedig nagyon fontos tudniuk, hogy Gyurcsány Ferenc nem csak egy csetlő-botló, komikus bácsika, aki egy-két szavazatért kuncsorogva be akar vágódni náluk a Messengeren vagy az Instagramon. Feri bácsi bizony szemeket lövetett ki 2006-ban.

"Én is tudom, hogy tíz év alatt felnőtt egy nemzedék, amelyik már nem tudja, mit is jelent az a szó, hogy megszorítás. Felnőtt egy nemzedék, amelyiknek nem mond semmit, hogy őszödi beszéd, rendőrattak, szemkilövetés, és egy nokiás dobozról is csak a telefon jut eszébe, vagy már az sem. Tíz évvel ezelőtt az volt a célunk, hogy a gyerekeinknek és az unokáinknak ezeket az undok dolgokat ne kelljen testközelből megismerniük. De elmondani azért el kell mondanunk, mert aki sohasem látott medvét, nem is fél tőle. S ha egyszer majd szembe jön veletek is, nem fogjátok tudni, mit is kell ilyenkor csinálni. Jó ha tudjátok, hogy a medve nem játék"

- mondta a miniszterelnök vasárnap délután. És ez a medve különösen nem az. Senki ne dőljön be a látszatnak. Ma még csak a méz kell neki a fakanaladról, holnap már a karodat harapja.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/90562/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?